Sergen Yalçin, 1 Yil Daha Besiktas'ta

Siyahbeyazli kulübün asbaskani Emre Kocadag: 'Geçen sene kupalarin sonunda yeni sözlesmeyle alakali görüsmelerimiz basladi. Bu süreç bir parça uzun sürmüs ve sancili geçmis olabilir ama görüsmelerin olumlu bitecegine dair hiçbir endisemiz olmadi' 'Sergen Yalçin ile 1 sene daha Besiktas'ta insallah çift kupali, Sampiyonlar Ligi'nde basarili olacak bir takim kurariz' 'Salih Uçan ile prensip anlasmasina vardik. Bir sikinti yok. Hocamiz öncelikliydi. Hocamizi hallettikten sonra transferleri açiklamak istedik'

Besiktas Kulübü Asbaskani Emre Kocadag, geride kalan sezonu çifte kupayla kapatan teknik direktör Sergen Yalçin ile 1 senelik anlasma sagladiklarini söyledi.

Kocadag, siyah-beyazli kulübün baskani Ahmet Nur Çebi ve teknik direktör Sergen Yalçin ile gerçeklestirdikleri toplantinin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

"Tüm Besiktas camiasina ve Türk futboluna hayirli olsun dileklerimi iletiyorum." diye Kocadag, "Sergen Yalçin, geçen senenin çift kupali hocasi. Besiktas'in öz kaynak düzeninden yetismis, hem futbolculugu hem de hocaligiyla Türk futboluna katki saglamis biri. Hocamiz, 47-48 yasinda. Bu kariyer için genç sayilabilecek bir yas. Önünde uzun bir zaman var. Insallah uzun bir hocalik dönemi olacak. Besiktas'ta olmasi bize keyif veriyor ve bizler için gurur kaynagi. Kendi öz kaynak düzenimizden çikip kupalari kaldirmasi, sampiyonluklar yasatmasi bizim için ayri bir gurur." ifadelerini kullandi.

Siyah-beyazli kulübün asbaskani, Yalçin ile görüsmelerin uzamasindan baska anlamlarin çikarilmamasi gerektigini belirterek, "Geçen sene kupalarin sonunda yeni sözlesmeyle alakali görüsmelerimiz basladi. Bu süreç bir parça uzun sürmüs ve sancili geçmis olabilir ama görüsmelerin olumlu bitecegine dair hiçbir endisemiz olmadi. Baskanimiz ve yönetim kurulu olarak bu sürecin olumlu bitecegine yürekten inaniyorduk. Hocamiz da anlasma taraftariydi. Bu süreçler, hedefleri olan takimlarda yasanabiliyor. Besiktas gibi büyük camialarda bu süreçlerin uzamasi yanlis anlasilmamali. Bu, bütün büyük kulüplerde yasaniyor. Bazen de çok erken bitebiliyor. Buradan baska anlamlar çikarmak dogru olmaz." diye konustu.

Kocadag, yönetim kurulu ile Sergen Yalçin arasinda sevgi ve saygi iliskisi olduguna deginerek sunlari kaydetti:

"Göreve geldikten sonra hocamiza inanarak görev verdik ve kendisini Besiktas'in basina getirdik. Hocamiz da bu güvenin karsiligini verdi. Çifte kupayla Besiktas camiasini sevindirdi. Hak ettigi bir kontrati kendisine sunduk. Son birkaç gündür sürecin uzamasindan kaynakli bazi yorumlar oldu. Yönetim kurulumuz, en az Besiktas taraftarlari kadar Sergen hocamizin kiymetini biliyor. Hocamizin da yönetim kurulu üyelerine karsi sevgi ve saygida hiçbir zaman bir kusuru olmamistir. Aramizda sevgi ve saygi iliskisi vardir. Yazilan, çizilen ve bunu manipüle etmeye çalisanlara gerçek Besiktas taraftari prim vermesin. Bizim Besiktas taraftarinin destegine önümüzdeki süreçte çok ihtiyacimiz var. Onlarin bizim, hocamizin ve takimimizin arkasinda durmasina ihtiyacimiz var. Onlarin gücünü hissetmek Sampiyonlar Ligi'nde ve yeni sezonda sampiyonluk yolunda ihtiyacimiz olan bir sey. Bu anlamda sagduyulu Besiktas taraftarina her zaman güveniyorum. Onlarin da destegini her zaman hissetmek istiyoruz."

Sergen Yalçin ile görüsmelerin biraz uzadigini anlatan Kocadag, "Besiktas taraftarina bir heyecan yasattik. Onlarin da sevgisini hocamiz ve bizler gördük. Bizlere karsi olan sevgi ve saygilarini gördük. Onlara da tesekkür ediyoruz. Sergen Yalçin ile 1 sene daha Besiktas'ta insallah çift kupali, Sampiyonlar Ligi'nde basarili olacak bir takim kurariz." seklinde görüs belirtti.

Sözlesmenin 1 senelik olmasini Sergen Yalçin'in istedigini aktaran Emre Kocadag, "Göreve geldigimizde 1,5 senelik sözlesme yapmistik. Bir sene olmasi hocamizin tercihi. Bizim için de uygun bir süreç. Seneye takilacagimiz bir konu yok. Besiktas ve Sergen Yalçin'in gönül birlikteligi sözlesmelere sigacak sekilde degil. Süre, sözlesmede yazan bir madde sadece." ifadelerini kullandi.

Emre Kocadag, Sergen Yalçin'i bazi yöneticilerin istemedigi seklindeki iddialarla ilgili, "Yönetim kurulumuzdan Sergen hocaya, Sergen hocadan da yönetim kurulu üyelerimizden hiçbirine karsi sevgi veya saygi anlaminda bir sey yok. Sadece bizin yol yürürken yaptigimiz, tecrübelendigimiz bazi konular var. Bunlarin da tartisilmasi gayet normal. Bunlari da aramizda çözdük. Sergen hocanin isimlere karsi takildigi bir konu yok. Yönetim kurulumuz birbirine bagli, kenetlenmis bir yönetim kurulu. Baskanimiz, yönetim kurulu ve hocamiz biriz. Camia tek bir vücut. Bizi bölmeye çalisanlara taraftarimiz lütfen prim vermesin." açiklamasinda bulundu.

- "Salih Uçan ile prensip anlasmasina vardik"

Emre Kocadag, geçen sezonu Aytemiz Alanyaspor'da geçiren Salih Uçan ile prensip anlasmasina vardiklarini dile getirdi.

Transfer konulardan Sergen Yalçin ile irtibat halinde olduklarini aktaran Kocadag, "Bu süreçte transferle alakali durmadik. Transferlerle alakali görüstügümüz oyuncular var. Scout ekibimiz ve hocamizla paylastigimiz oyuncular var. Yarindan itibaren çok daha hizli bir sekilde transfere egilecegiz. Elimizde bir oyuncu havuzu var. Hocamizin tavsiye edecegi oyuncular olacaktir. Bunlarla alakali oturup konusacagiz." diye konustu.

Sergen Yalçin konusuna öncelik verdiklerini aktaran Kocadag, "Salih Uçan ile prensip anlasmasina vardik. Bir sikinti yok. Hocamiz öncelikliydi. Hocamizi hallettikten sonra transferleri açiklamak istedik." dedi.

Milli futbolcu Kenan Karaman ile ilgilenip ilgilenmediklerinin sorulmasi üzerine Kocadag, "Görüstügümüz ve son asamaya geldigimiz birkaç oyuncu var. Hocamizin onayindan sonra bu oyunculari yavas yavas açiklariz." diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA