SCÜ E-Spor Derslerine Basliyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ), son yillarda gençler arasinda popüler hâle gelen elektronik sporlari ders olarak müfredatina aldi.

Türkiye’de sadece 2 üniversitede bulunan elektronik sporlari (e-spor) destekleyen üniversiteler arasina Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ de katildi.

SCÜ’ de Rektör Yardimcisi Prof.Dr. Hakan Yekbas, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisligi Bölüm Baskani Doç.Dr. Hidayet Takci, E-Spor Danismani Orçun Kâmil Kabadayi ile ögrenciler Mahmut Can Kiliç ve Bugrahan Sizer önderliginde bir ilke imza atti.

Doç. Dr. Hidayet Takci, bu projenin amacinin; e-sporun Türkiye’de saglikli ve bilinçli bir sekilde en iyi yerlere gelmesi için çalismak oldugunu belirterek, “Gayemiz hem akademik anlamda hem de turnuvalarda ülkemizi temsil edecek bir sekilde basarilar elde etmektir. E-spor her ne kadar yeni bir alan olsa da günümüzde çok büyük bir kitlelere ulasmis ve hizla büyümeye devam etmektedir. Gençleri aile denetiminden uzak olan internet kafe ortamindan koruyarak üniversite çatisi altinda profesyonel akademik ekipler ve aile denetimi içerisinde bilinçli olarak e-spor alaninda kariyer sahibi yapmayi hedefliyoruz. Sosyal medya sitelerinin hayatimiza dayattigi olumsuz etkilerden kurtarmak adina baslatilan bu proje genç nesillerde olumlu yönde etkiler birakacaktir. Sadece genç oyuncular için degil, ayni zamanda bu konuda oyuncularin ailelerine de pedagog esliginde egitici seminerler verilerek onlari da bilinçlendirmis olacagiz. E-spor merkezimizin içerisinde oyunu sadece oynamayip ayni zamanda oyunu üreten bir nesil olmamiz için kodlama egitimleri de verilecektir” dedi.



“Ulusal müsabakalara katilim saglanacak”

Doç. Dr. Hidayet Takci, Kurulacak e-spor kulübü çatisi altinda faaliyet göstereceklerini belirterek, “Güncel ve popüler e-spor branslarina yönelik takimlar olusturulacak, takimlarin uluslararasi alanda yapilan turnuvalara ve Türkiye Elektronik Sporlar Federasyonu’nun düzenleyecegi ulusal müsabakalara katilmasi saglanacak. Ayrica egitim birimi olusturulacak, e-spora yönelmek isteyen gençlere spor ahlaki, oyun-egitim dengesi, planlama konularinda egitimler, gençlerin ailelerine de farkindalik egitimleri verilecek. Açacagimiz e-spor derslerine basvurup katilim saglayan gençlerimize sporun sadece spor olmadigi da ögretilecektir. E-spor kurslarinda, sadece erkek oyunculara degil ayni zamanda kadin oyunculara da egitim verip sehrimizi ve ülkemizi temsil edecek profesyonel oyuncularin gelisimine destek verecegiz. Kurslarimiza katilan gençlerin de Nisan 2018 yilinda kurulmus olan Türkiye Elektronik Sporlar Federasyonu tarafindan verilen e-spor oyuncu lisansi almalarini saglayarak profesyonel e-sporculari artirmak adina devletimize de katki saglayacaktir” dedi.

Kaynak: İHA