Milli Yüzücü Yigit Aslan, 800 Metre Serbestte Olimpiyat A Barajini Geçti

Milli yüzücü Yigit Aslan, Türkiye Turkcell Milli Takim Seçmesi'nde, erkekler serbest stil 800 metrede 2020 Tokyo Olimpiyatlari için A barajini geçti ve yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu.

Türkiye Turkcell Genç ve Açik Yas Uzun Kulvar Milli Takim Seçme Yarislari, Edirne Olimpik Yüzme Havuzu'nda 100 sporcunun katilimiyla basladi.

Ilk gün müsabakalarinda, Ankara TOHM ekibinden antrenörlügünü Gjon Shyti’nin yaptigi Enka Spor Kulübü yüzücüsü Aslan, erkekler serbest stil 800 metrede elde ettigi 7:51.60'lik derecesiyle olimpiyat A barajini geçmeyi basardi.

Elde ettigi dereceyle 17-18 yas ve açik yas Türkiye rekorunun yeni sahibi de olan Aslan'i müsabakanin ardindan ekip arkadaslari, antrenörü ve Enka Spor Kulübü Genel Müdürü Ekrem Ay tebrik etti.

Milli yüzücü Aslan, yogun çalismalarinin sonucunu aldigini, Türkiye'yi olimpiyatlarda en iyi sekilde temsil edecegini kaydetti.

Ekrem Ay da sporcusuyla gurur duydugunu belirterek, "Çok mutluyuz, umudumuz vardi ve A barajini geçecegine inaniyorduk. Yaristan önce sporcumuzla konustum, 'Inanilmaz derecede pozitifim' demisti. Yigit çok emek sarf etti bu ise çok alin teri döktü devamini insallah olimpiyatlarda alacagi basarilarla getirecek." diye konustu.

Türkiye Turkcell Genç ve Açik Yas Uzun Kulvar Milli Takim Seçme Yarislari yarinki müsabakalarla devam edecek.

Kaynak: AA