Milli Yelkencilerin Hedefi Avrupa Sampiyonasi'nda Madalya

Tekirdagli milli yelkenciler Meriç Erdagli (17) ve Zülal Alev Erkan (18), Laser Radial Gençler Avrupa Sampiyonasi'nda gözlerini madalyaya dikti.

Türkiye Yelken Federasyonu tarafindan Izmir'de düzenlenen 2021 Milli Takim Seçme Yarislari'nda yaptiklari derecelerle ay-yildizli formayi giyme firsati yakalayan Tekirdag Yelken Ihtisas Kulübü sporculari Meriç Erdagli ve Zülal Alev Erkan, Laser Radial Gençler Avrupa Sampiyonasi öncesi çalismalarini tamamladi.

Milli yelkenciler, 26 Haziran-3 Temmuz tarihlerinde Hirvatistan'da yapilacak sampiyonada Türkiye'yi en iyi sekilde temsil ederek madalya kazanmayi hedefliyor.

AA muhabirine açiklamada bulunan sporculardan Meriç Erdagli, sampiyonadan güzel derecelerle dönmek istediklerini söyledi.

Erdagli, Izmir'de yapilan milli takim seçme yarislarinin ardindan çalismalarini siki sekilde sürdürdügünü aktararak, "Salgin sürecinde de antrenmanlarima ayni sekilde devam ettim. Belirledigim hedeflerime en iyi sekilde ulasmak için çalismalarimi hiç aksatmadim. Her gün antrenmanlarimi yaptim. Iki aydir her gün ilk olarak 40 kilometre bisiklet sürerek antrenmanlarima basladim ve ardindan 3-4 saatte denizde çalistim. Hedefim kürsüyü görmek ve Türkiye'yi en iyi sekilde temsil etmek. Ülkemize madalya kazandirmak istiyorum ve bunun için elimden geleni yapacagim." ifadelerini kullandi.

Milli sporcu Zülal Alev Erkan da her zaman daha iyi olmak için çalistigini dile getirerek, "Ülkemizi temsil edecegim için mutluyum. Sampiyonada derece almak için çalismalarimi yogun bir sekilde sürdürdüm. Kendi çalismalarim ve milli takim kamplariyla kendimi gelistirdigimi düsünüyorum. Insallah sampiyonada istedigimi alip Türkiye'ye ödülle dönerim." diye konustu.

Tekirdag Yelken Ihtisas Kulübü Antrenörü Berk Uzel ise sporcularin çalismalarini tamamladiklarini aktararak, "Sporcularimiz salgin sürecinde yogun bir sekilde antrenmanlarini yaptilar. Yarisa çok kisa bir zaman kaldi. Onlardan sampiyonluklar bekliyoruz. Türkiye'ye sampiyonluklar yasatacaklarina, güzel bir yaris geçireceklerine inaniyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA