Milli Güresçi Erkan Ergen Artvin'de Coskuyla Karsilandi

Kuzey Makedonya’da devam eden 23 Yas Alti Avrupa Güres Sampiyonasi’nda grekoromen stilde Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya alan Erkan Ergen, memleketi Artvin’in Yusufeli ilçesinde büyük coskuyla karsilandi.

Baskent Üsküp’te gerçeklestirilen organizasyonda Türkiye’yi 77 kiloda temsil eden Erkan Ergen, üçüncülük müsabakasinda Belaruslu Mikita Kazakou’yu 7-2 maglup ederek bronz madalya elde etti. Milli güresçi memleketi Yusufeli’nde ailesi ve sevenleri tarafindan coskulu bir sekilde karsilandi. Türk bayraklari esliginde uzun araç konvoyunun olustugu karsilamada mili güresçi Erkan Ergen ve annesinin bulusmasi duygusal anlarin yasanmasina neden oldu.

Anne Cevahir Ergen yaptigi açiklamada, “Bugün burada oglumun karsilama töreni var. Mutluyum gururluyum, Allah’ima binlerce sükür ediyorum bugünleri bize yasattigi için. Bugün buraya gelen, bizlere destek olan herkese ayrica tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Artvin Gençlik ve Spor Il Müdürü Mustafa Demirkiran, “Bu gururu bize yasattigi için sporcumuza ve ailesine tesekkür sunuyorum. Son olarak Avrupa Sampiyonasi’nda bayragimizi dalgalandirdigi için yürekten kutluyorum. Biz bakanligimiz olarak spora ve sporcuya destek vermeye devam edecegiz. Yusufeli’nin var olan kültürüne deger katligi için ayrica tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Davullu zurnali horanlarla karsilanan mili güresçi Erken Ergen’e, daha sonra belediye ziyareti sirasinda Türk bayragi ve Kuran-i Kerim hediye edildi.

Kaynak: İHA