Konyaspor 99 Yasinda

Kulüp Baskani Fatih Özgökçen:'Türkiye'nin en köklü ve en büyük spor kulüplerinden biri olan Konyasporumuz bugün itibariyla 99 yili geride birakti. Dilegimiz ve hedefimiz odur ki; sonsuza dek yasasin, sonsuza dek var olsun Konyaspor...'

Konyaspor Kulübü Baskani Fatih Özgökçen, 99'uncu kurulus yil dönümünü kutladiklari yesil-beyazli takimin, daha büyük basarilar elde etmesi için bütün güçleriyle çalisacaklarini söyledi.

Özgökçen, kulübün internet sitesinde yer alan açiklamasinda, Konyaspor'un ilk defa Konya Gençlerbirligi adiyla beden egitimi ögretmeni Süreyya Rifat Ege ile arkadaslarinin büyük gayretleriyle 22 Haziran 1922 tarihinde kuruldugunu hatirlatti.

Konyaspor'un bugüne kadar çesitli badireler atlatarak varligini sürdürdügünün altini çizen Özgökçen, "1965’te profesyonel liglerde yer alan takimimiz, 1981 yilinda Konya Idmanyurdu ile birleserek bugünlere kadar gelmistir." ifadelerini kullandi.

Özgökçen, yesil-beyazli kulübün bu sürece kolay gelmedigini belirterek, baslangiçtan bugüne kulüpte görev alan yönetici, futbolcu ve taraftarlarin takimi yasatmak, ayakta tutmak ve adini hafizalara kazimak için her türlü fedakarligi gösterdigini vurguladi.

Fatih Özgökçen, açiklamasinda ayrica sunlari kaydetti:

"Hepimizin öncelikli görevi sehrimizin gözbebegi olan Konyasporumuzun çatisi altinda toplanmak ve kulübümüzü sonsuza dek yasatmak olmalidir. Türk futbolu sancili ve zor bir dönemden geçmektedir. Kulübümüz için de ayni durum söz konusudur. Ancak güç birligi yaparak, kenetlenerek, takimimiza daha çok sahip çikarak bugünleri atlatacagimiza ve çok daha büyük basarilara imza atacagimiza olan inancimiz tamdir. Türkiye’nin en köklü ve en büyük spor kulüplerinden biri olan Konyasporumuz bugün itibariyla 99 yili geride birakti. Dilegimiz ve hedefimiz odur ki; sonsuza dek yasasin, sonsuza dek var olsun Konyaspor... Bu duygu ve düsüncelerle, basta kurucu Baskanimiz Süreyya Rifat Ege olmak üzere, ebediyete irtihal eden baskanlarimizi, yöneticilerimizi, oyuncularimizi ve taraftarlarimizi rahmetle aniyor, Anadolu Kartali Konyasporumuzun 99. yas gününü en içten ve samimi duygularimla kutluyorum."

Kaynak: AA