Kadin Güresçiler 2020 Olimpiyatlari'na Bolu'da Hazirlaniyor

Bolu’da 2020 Tokyo Olimpiyatlari’na hazirlanan kadin milli güresçiler Evin Demirhan ve Yasemin Adar, Türkiye’ye madalyayla dönmek için ter döküyor.

Bolu’da, Kadin Güres Milli Takimi sporculari Evin Demirhan ve Yasemin Adar, pandemi nedeniyle ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatlari’na Aladag Kamp Egitim Merkezi’nde hazirlaniyor. Teknik Direktör Efrahim Kahraman yönetiminde günde çift antrenman yapan güresçiler, Küba’dan gelen misafir partner sporcularla birlikte kondisyon, teknik ve taktik agirlikli çalismalar yapiyor.

Kahraman: “Hedefimiz tarih yazmak”

Kadin Güres Milli Takimi Teknik Direktörü Efrahim Kahraman, olimpiyatlarda hedeflerinin tarih yazmak oldugun belirterek, “Kampimizi 6-26 Haziran olarak planlamistik. Zorlu bir süreçten geçtik. Su anda yaklasik 20 gün kampimiz sürecek. Küba milli takiminin sporcularini partner olarak davet ettik. Onlar da kota almis sporcular. Biliyorsunuz kadin güresi basarili bir döneme geldi. Gönül ister ki daha fazla kota alalim. Su anda 2 kotamiz var. Iddiali sikletler. 50 kilo ve 76 kilo. 76 kiloda dünya sampiyonu Yasemin Adar var. Evin Demirhan’in da dünya 3’üncülügü var. Bizim hedefimiz kadin güresinde yine büyük bir basari elde ederek tarih yazmak” dedi.



“Yüklenmeli bir antrenman oluyor”

Antrenmanlarin yüklenme agirlikli oldugunu kaydeden Kahraman, “Hazirlik kampimiz oldugundan dolayi günde çift antrenman yapiyoruz. Yogun geçiyor. Yüklenmeli bir antrenman oluyor. Bundan sonra 4 Temmuz’da Istanbul’da kamp yapacagiz. Son kampimiz olacak ve Tokyo’ya gidecegiz. Orada biraz daha teknik ve taktik üzerinde duracagiz. Burada biraz daha kuvvet, dayaniklilik için çalismalarimiz sürüyor. O yüzden bizim için burada yüklenme çok önemli. Son kampimiz için hazirliklarimiza son hizla devam ediyoruz” seklinde konustu.



Demirhan: “Her zaman sampiyonlugu hedefledik”

Olimpiyatlarda 50 kiloda mücadele edecek olan Evin Demirhan, “Olimpiyat öncesi son 2 kampimiz kalmisti. Bu ilk kampimiz. Her zaman kamplarimizi burada geçirmeye çalisiyoruz çünkü en iyi sekilde hazirlandigimiz yerlerden birisi. Kampin son haftasina geldik ve çok verimli antrenmanlar geçirdik. Iyi hazirlandigimizi düsünüyorum. Fizik olarak kendimizi çok iyi sekilde güçlendirdik. Bundan sonra mental olarak güçlendirmek kaliyor. Biz sadece bu yil degil yillardir olimpiyatlarda kadin güresinde madalyamiz olmadigi için hedefimiz hep olimpiyatlarda madalya almakti. Sampiyonlugu hedefledik her zaman. O yüzden antrenmanlarimiza ara vermeden çalisiyorduk. Son demlere geldik. Iyi hazirlandigimizi düsünüyorum. Insallah hedefledigimiz o ilk tarihi madalyaya ulasiriz” ifadelerini kullandi.

Ülkesine bir ilki daha yasatmak istedigini belirten Yasemin Adar ise, “Ben Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk Avrupa dünya sampiyonu kadin güresçisiyim. O yüzden de ülkeme tekrar bir ilki yasatip 2020 Tokyo Olimpiyatlari’nda altin madalyayi hedefliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA