Inter, Hakan Çalhanoglu'nu Kadrosuna Katti

Italya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takimlarindan Inter, milli futbolcu Hakan Çalhanoglu'nu 3 yillik sözlesmeyle kadrosuna katti.

Mavi-siyahli kulübün sosyal paylasim sitesi Twitter hesabindan "Hos geldin Hakan" etiketiyle yapilan yazili açiklamada, 27 yasindaki milli futbolcunun 30 Haziran 2024'e kadar kendisini Interli yapan sözlesmeye imza attigi belirtildi.

Kulüp hesabindan, Hakan'in Inter'in daha önce kazandigi kupalarla özçekim yaparken çekilmis fotograflari paylasildi.

Çalhanoglu, dün aksam Milano'ya gelmis, sabah saatlerinde de Inter için saglik kontrolünden geçmisti.

2017 yazinda Almanya'nin Bayer Leverkusen takimindan Milan'a transfer olarak Serie A'da top kosturmaya baslayan Çalhanoglu'nun sözlesmesi 4 yilin ardindan bu sezonla birlikte sona ermisti. Inter, milli futbolcu için herhangi bir bonservis bedeli ödemedi.

Diger yandan, Inter'in bu transferi duyurmasindan kisa süre önce Hakan Çalhanoglu, sosyal paylasim platformu Instagram’dan Italyanca "Her sey için tesekkürler Milan" mesajiyla kirmizi-siyahli takima veda ettigini açikladi. Çalhanoglu’nun paylasiminda 2017'den bu yana formasini giydigi Milan’da attigi gol ve asistlerin görüntüsü yer aldi.

Çalhanoglu, Milan ile geçirdigi son sezonu 2020-2021'de, Serie A, Italya Kupasi ve Avrupa Ligi olmak üzere üç farkli kulvarda 43 maçta, 9 gol, 12 asistlik performans sergilemisti.

Kaynak: AA