EURO 2020 Yari Final Ve Final Maçlarina 60 Binin Üzerinde Seyirci Alinabilecek

UEFA Baskani Ceferin: 'Bu turnuva, insanlara yeniden güven vermemizi saglayan önemli bir dönüm noktasi haline geliyor. Artik normal hayata geçme konusunda önemli bir adim atiyoruz'

Wembley Stadi'nda oynanacak 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi (EURO 2020) yari final ve final maçlarinin her birine 60 binin üzerinde biletli seyirci alinacagi bildirildi.

UEFA'dan yapilan açiklamada, Londra'daki Wembley Stadi'nda oynanacak turnuvanin yari final ile final maçlarinda, stat kapasitesinin yüzde 75'inin doldurulmasi konusunda Ingiltere hükümetiyle anlasmaya varildigi belirtildi.

Stada alinacak taraftarlarin, Ingiltere'deki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) protokollerine uymak zorunda oldugu ve bu maçlarin her birini 60 binin üzerinde taraftarin tribünden takip edebilecegi ifade edildi.

Konu hakkinda degerlendirmelerde bulunan UEFA Baskani Aleksander Ceferin, "EURO 2020'nin Wembley Stadi'nda oynanacak son üç karsilasmasina bu kadar fazla seyircinin katilabilmesi, harika bir haber. Son 18 ay, saha içi ve disinda, tribünleri oyunun içine nasil yeniden katabilecegimiz konusunda çok kafa yorduk. ??????Bu turnuva, insanlara yeniden güven vermemizi saglayan önemli bir dönüm noktasi haline geliyor. Artik normal hayata geçme konusunda önemli bir adim atiyoruz." ifadelerini kullandi.

Ingiltere'de son 15 ay içinde en çok seyirci katiliminin gerçeklesecegi spor organizasyonu unvanini elde edecek EURO 2020'nin yari final maçlari 6 Temmuz Sali ve 7 Temmuz Çarsamba, finali ise 11 Temmuz Pazar günü oynanacak.

Maçi tribünden takip etmek isteyen taraftarlarin, stada giris öncesinde negatif sonuçlu Kovid-19 testi veya maç öncesindeki 14 gün içinde çift asi yaptirdigina iliskin belge sunmasi gerekiyor.

Kaynak: AA