Darbeyi Protesto Eden Myanmarli Milli Futbolcudan Japonya'ya Göçmenlik Basvurusu

Japonya’da oynanan Dünya Kupasi eleme maçinda ülkesindeki darbeyi protesto eden ve Japonya’da kalmak istedigini dile getiren Myanmarli milli takim kalecisi Pyae Lyan Aung Japonya’ya göçmenlik basvurusunda bulundu.

Japonya’da geçtigimiz ay oynanan Dünya Kupasi eleme maçinda ülkesindeki askeri darbeyi protesto etmek için 3 parmakla selam veren ve takim arkadaslari ile birlikte dönüs uçagina binmeyerek Japonya’da kalan Myanmarli milli takim kalecisi Pyae Lyan Aung, Japonya’ya göçmenlik basvurusunda bulundu. Kendi hayatinin yani sira ailesinin hayatindan da endise ettigi belirtilen Aung’un, Osaka’da bulunan göçmenlik bürosuna basvurarak iltica talebini resmi makamlara ilettigi ögrenildi.

Protesto etmisti

Japonya ile Myanmar arasinda oynanan maçta ülkesinin milli marsi çalinirken "Adalete ihtiyacimiz var" yazan elinin 3 parmagini havaya kaldirarak darbeyi protesto eden Aung, ülkesine dönmeyi reddederek Japonya’da kalmisti. 27 yasindaki Myanmarli milli futbolcu, havaalaninda gazetecilere verdigi demeçte, eve dönerse hayatinin risk altinda olacagini söylemisti. Oyuncunun 3 parmagiyla yaptigi hareket, Myanmar’da askeri yönetime karsi bir direnis sembolü olarak kullanilmasi nedeniyle kamuoyunda büyük ses getirmisti.

Kaynak: İHA