Büyüksehir Sporculari 154 Madalyayi Gazi Sehre Kazandirdi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü sporculari, hem ulusal hem de uluslararasi arenada 2020 yilindan bu yana 154 madalyayi sehre kazandirdi.

“Spor Dostu Gaziantep” anlayisindan hareketle çalismalarini araliksiz sürdüren Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, sportif faaliyetlerde gösterdigi basarilarla dikkat çekiyor. Spor dünyasi için en zor yillardan biri olan 2020 yilinda Büyüksehir Belediyesi tarafindan hem altyapiya yapilan yatirimlar ve yeni tesislerle Gazi sehri sporuyla yükselen bir deger haline getirirken hem de sporcularinin yakaladigi basarilarla ön plana çikti.

Atletizm, karate, tekvando, halter, güres, tenis, masa tenisi, yüzme, bisiklet, futbol, badminton ve okçuluk olmak üzere 12 bransta faaliyet gösteren Gaziantep Büyüksehir Belediye Spor Kulübü sporculari, 2020 sezonundan bu yana düzenlenen ulusal ve uluslararasi organizasyonlarda 154 madalya alarak büyük bir basariya imza atti.

Büyüksehir sporculari, 12 bransta düzenlenen organizasyonlarda bir dünya üçüncülügü, iki uluslararasi birincilik, 6 uluslararasi ikincilik, 4 uluslararasi üçüncülük kazandi. Sporcular, Avrupa’da düzenlenen organizasyonlarda ise iki balkan birinciligi, bir balkan üçüncülügü, iki Avrupa üçüncülügü unvanini kazandi. Türkiye’de ise büyük bir basari yakalayan Büyüksehir Belediyesi sporculari, 56 Türkiye birinciligi, 39 Türkiye ikinciligi, 41 Türkiye üçüncülügü aldi.

Kaynak: İHA