Bursaspor, Teknik Direktör Mustafa Er Ile Sözlesme Imzaladi

Mustafa Er: 'Bu güvene layik olabilmek için gece gündüz çalisiyoruz ve çalismaya devam edecegiz. Kosulsuz, sartsiz biz burada kalip bu mücadeleyi en sonuna kadar ben ve ekibim götürecegiz'

TFF 1. Lig ekiplerinden Bursaspor, daha önce anlasma saglanan teknik direktör Mustafa Er ile 3 yillik resmi sözlesme imzaladi.

Özlüce Ibrahim Yazici Tesisleri'nde kulüp baskani Hayrettin Gülgüler'in de hazir bulundugu törende konusan Futbol Sube Sorumlusu Emin Adanur, adayliklarini açikladiklari ilk andan itibaren hedeflerinin Mustafa Er ile anlasmak oldugunu söyledi.

Er'in Bursaspor için yaptiklarinin ortada oldugunu belirten Adanur, "Bugün hem Bursaspor’un kendisine karsi vefasini gösteriyoruz hem de tüm camiamizin istedigi gibi hocamiz ile 3 yillik sözlesme imzaliyoruz. Bu sözlesmenin basta camiamiz olmak üzere, herkese hayirli olmasini diliyorum." dedi.

Mustafa Er ise söz verdigi için yesil-beyazli kulüpte kaldiklarini dile getirdi.

Yönetim kuruluna kendilerine duyduklari güvenden ötürü tesekkür eden Er, söyle konustu:

"Bu güvene layik olabilmek için gece gündüz çalisiyoruz ve çalismaya devam edecegiz. Kosulsuz, sartsiz biz burada kalip bu mücadeleyi en sonuna kadar ben ve ekibim götürecegiz. Bugüne kadar böyle yaptik. Geçen senenin özelinde oyuncu grubumuza tesekkür etmek istiyorum, çok sikintili, sancili bir süreçte oyuncu grubumuz teknik heyetimiz ve özellikle personelimizle beraber çok sicak samimi bir ortamda elimizden geldigince basarili olmaya çalistik. Mevcut durumda oyuncularimizin katma degeri kat kat artti. Önceligimiz onlari koruyarak yola devam etmek. Insallah sonra ilerleyen adimlari atabilmek. Insallah güzel günleri hep beraber görecegiz."

Konusmalarin ardindan Emin Adanur ve Mustafa Er, resmi sözlesmeyi imzaladi.

- "Iskelet kadromuzun korunmasi önceligimiz"

Mustafa Er, törenin ardindan düzenledigi basin toplantisinda, iç transferde görüsmelerin devam ettigini aktardi.

Aradaki küçük pürüzlerin giderilerek bu oyuncularin kulüpte kalacagina inandigini anlatan Er, "Iskelet kadromuzun korunmasi önceligimiz, onun üzerine insa edecegiz. Bu hafta veya önümüzdeki haftada bu süreç netlesir. Mevcut durumda biz hepsinin kalmasini istiyoruz. Birçok teklif konusuluyor, yaziliyor, çiziliyor ancak ilk etapta tüm ekibimizi koruyarak yola devam etmek istiyoruz. Çok ekstra bir teklif gelir oyuncularimiz için, ancak o zaman yönetim kurulu ile degerlendiririz." degerlendirmesinde bulundu.

Er, transferlerle ilgili sorulara, "Transfer engeli olmasaydi, yüzde 70’ini bitirebilirdik." cevabini verdi.

Tahta açildigi takdirde yapabildikleri en kuvvetli takimi olusturacaklarini vurgulayan Er, sunlari kaydetti:

"Plan projeler her zaman tabelaya bagli. Sunu net bir sekilde söyleyeyim; kisa, orta ve uzun vadeli planlarimiz var. Kisa vadeli plan, ilk etapta mevcut kadroyu koruyarak, çok fazla yas araligina bakmayarak deneyimli ve iyi oyuncularla hak ettigimiz yere gelebilmek, sonrasinda orta vadeli plan devreye girecek. Uzun vadeli planda da yarismaci bir kimlikle Süper Lig’de zirve mücadelesi veren bir Bursaspor yaratmak. Bunlarin hepsi birer süreç, adim. En zoru bu sene, daha sonraki sezonlari planlayabilmek zor olmayacaktir. Sezona minimum hasarla baslayip bu seneyi dogru geçebilirsek, sonraki sezonlari daha dogru planlayabiliriz. Tahta açilmazsa da elimizden geleni yapariz. Ligin baslangici çok önemli. Onlari en hazir sekilde tutabilmek için elimizden gelen gayreti gösterecegiz."

Kaynak: AA