Ayak Voleybolu Hakem Semineri Yapildi

Türkiye Ayak Tenisi Federasyonu Kayseri’de Ayak Tenisi Oyun Kurallari Hakem Isaretleri Temel Teknikler egitim semineri düzenledi.

Seminer Kayseri, Sivas, Nevsehir, Kirsehir, Nigde illerinden gelen çogunlugu beden egitimi ögretmeni, antrenörler ve ayak tenisi tutkunlari olmak üzere 75 kisinin katilimi ile gerçeklestirildi.

Katilimcilara egitimleri Türkiye Ayak Tenisi Federasyonu Asbaskani Oguz Özer, Ayak Tenisi Federasyonu Dis Iliskiler Kurulu Üyesi Ilker Sarikaya ve Egitim Kurulu üyesi Selim Yücesoy tarafindan verildi.

Egitmenlerden Ilker Sarikaya, “Ayak Tenisi Federasyonumuz 29 Mart 2021’de Manisa’da 5 spor kulübünün bir araya gelmesi ile kuruldu . Amacimiz Türk sporuna katki saglamak, ayak tenisini Türkiye geneline yaymak, bu sporu gelistirmek, gençleri bu sporla bulusturmaktir. Ayrica Edirne’den Hakkari’ye kadar Türkiye’de 81 ilde ayak tenisinin oyun kurallarini, oyunun statüsü ve teknik verilerini bu bransa ilgi duyan basta beden egitim ögretmenleri ve antrenörler olmak üzere tüm ayak tenisi tutkunlarina dogru anlatmaktir” dedi.

Türk sporunun gelisimine katkida bulunmak amaciyla bu yola çiktiklarini belirten Türkiye Ayak Tenisi Federasyonu Yönetim kurulu üyesi Sener Opak ise “Federasyonun Mart ayinda kurulmasiyla çalismalarimiza start verdik, su anda 81 ilde il temsilcilerimiz vasitasi ile faaliyetler tüm hiziyla devam ediyor. Ülkemizde ayak tenisine muazzam bir ilgi var. Su an ki ana hedefimiz, ayak tenisini Gençlik ve Spor Bakanligi bünyesindeki Gelismekte olan spor branslarina eklenmesini saglayarak ,okul sporlarina dahil etmek, bu sekilde sporu tabana yayarak gençlerimizi spora yönlendirmektir.. Ayak tenisini hem Türkiye’de hem de dünyada çok ileri seviyelere tasimak istiyoruz ve bunun için çabaliyoruz. Sloganimiz “Ayak Tenisi, Türkiye’de Sporun Yeni Nefesi” diye konustu.

Gün boyu süren egitim sonrasinda katilimcilara sertifika verildi.

Kaynak: İHA