27. Sütdonduran Kampi Ve HADAK Zirve Tirmanisi 10 Temmuz'da Yapilacak

Geleneksel olarak düzenlenen Sütdonduran Kampi ve HADAK Erciyes Zirve Tirmanisi’nin 27.’si 10-11 Temmuz tarihleri arasinda gerçeklestirilecek.

Kayseri Dagcilik Il Temsilcisi Ahmet Duran, dagcilik sporu için önemli organizasyonlardan biri olan Sütdonduran Kampi ve HADAK Erciyes Zirve Tirmanisi’nin bu yil 27. kez 10-11 Temmuz tarihleri arasinda yapilacagini söyledi.

Yine yüksek bir katilim ile gerçeklestirilmesi beklenen etkinlik için dagcilar 10 Temmuz’da saat 11.00’da Hacilar Kulüp Binasi önünde toplanacak. Ardindan araç ile 2 bin 700 metre yükseklikte kamp yerine hareket edecek olan katilimcilar, kamp alanini kurduktan sonra saat 18.30’da açilis töreni yapacak. Ayni gün saat 20.00’da yapilacak olan teknik toplantinin ardindan dagcilar dinlenmeye çekilecekler. 11 Temmuz’da saat 03.00’da tirmanis gruplari zirveye hareket edecek. Tirmanisin saat 15.00’da tamamlanarak kamp alanina dönüsünün planlandigi etkinlik Hacilar Ilçesi’nde misafir dagcilarin ugurlanmasi ile tamamlanmis olacak.

Tirmanisla ilgili bilgiler veren Il Temsilcisi Ahmet Duran, “Sütdonduran Yaylasi Kamp yerinin yüksekligi 2 bin 700 metredir. Faaliyete katilacaklarin yaz ve kis sartlarina göre malzeme getirmeleri ayrica tirmanisa katilacaklarin teknik malzeme getirmeleri gerekmektedir. Teknik malzemesi ve teknik yeterliligi olmayan kisiler kesinlikle tirmanisa katilamayacaklardir” diye konustu.

Kaynak: İHA