11. CMAS Serbest Dalis Havuz Dünya Sampiyonasi Yarin Sirbistan'da Baslayacak

Türkiye, 4'er erkek ve kadin olmak üzere toplam 8 sporcuyla sampiyonada mücadele edecek.

11. CMAS Serbest Dalis Havuz Dünya Sampiyonasi yarin Sirbistan’da baslayacak.

Türkiye Sualti Sporlari Federasyonundan (TSSF) yapilan açiklamaya göre, kadinlarda Bilge Çingigiray, Zeynep Aydemir, Damla Pinar Özdemir ve Yasemin Ulucan, erkeklerde Eray Algan, Hasan Alper Özcan, Yunus Toparlak ve Görkem Gedik’ten olusan Serbest Dalis Milli Takimi, Belgrad'da gerçeklestirilecek sampiyonada mücadele edecek.

Sampiyona dinamik apnea, dinamik apnea çift palet, dinamik apnea paletsiz, statik apnea, 100 metre hiz apnea, 8x50 metre dayaniklilik apnea ve 16x50 metre disiplinlerinde yapilacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen TSSF Baskani Sahin Özen, sampiyonada yarisacak sporculara basarilar dileyerek, "Millilerimiz, son hazirliklarini milli takim kampinda yaptilar. Çok verimli geçti. 4 kadin, 4 erkek sporcumuzla en iyi performanslarimizi sergileyecegiz. Madalya için umutluyuz. Güçlü rakiplerimiz var. Sonuç ne olursa olsun, milli sporcularimizin en üst noktaya çikabilmeleri için onlarin her zaman yanindayiz. Her uluslararasi yarisma bizim için bir kazanimdir. Bu yil ilk uluslararasi yarisma olan 17. CMAS Paletli Yüzme Gençler Dünya Sampiyonasi’nda 2 altin, 1 gümüs, 1 bronz madalya kazandik. Çok iyi bir baslangiç yaptik. Bu basarimiz, Serbest Dalis milli sporcularimiz için de büyük bir motivasyon ve moral oldu. Tüm sporcularimiza simdiden basarilar diliyorum." ifadelerini kullandi.

Sampiyona 26 Haziran Cumartesi günü sona erecek.

Kaynak: AA