Wimbledon Elemelerinde 4 Türk

Sezonun üçüncü Grand Slam turnuvasi Wimbledon’da heyecan bugün oynanacak eleme maçlariyla baslayacak. Ingiltere’nin baskenti Londra’da gerçeklesen turnuvada Çagla Büyükakçay, Cem Ilkel, Pemra Özgen ve Altug Çelikbilek ana tablo mücadelesi verecek. Wimbledon elemelerinde erkekler kategorisinin kuralari çekilirken kadinlarda ise eslesmeler bugün belli olacak.

Dünya siralamasinda geçtigimiz hafta itibariyla 189’uncu basamakta oturan ve profesyonel kariyerinin en yüksek siralamasini elde eden 25 yasindaki Cem Ilkel sekizinci kez Grand Slam arenasina çikacak. Ilkel elemelerin ilk turunda 21 yasindaki Arjantinli raket Tomas Martin Etcheverry ile eslesti. Ilkel ve Etcheverry kariyerlerinde bir kez bu sene düzenlenen Antalya Challenger’da karsi karsiya gelmis ve kazanan Cem Ilkel olmustu.

Ilk Grand Slam heyecanini bu yil Roland Garros’ta yasayan Altug, kariyerinde ilk kez Wimbledon elemelerinde boy gösterecek. 24 yasindaki Çelikbilek, Wimbledon elemelerinin ilk turunda Fransiz raket Constant Lestienne ile eslesti. Çelikbilek ve Lestienne daha önce bir kez 2020 yilinda Quimper Challenger’da karsilasmis ve karsilasma 29 yasindaki raket Lestienne’nin üstünlügü ile sonuçlanmisti.

Cem Ilkel - Tomas Martin Etcheverry maçi bugün TSI 13.00’te baslayacak programda 12. kortun 2. maçi olacak.

Altug Çelikbilek - Constant Lestienne maçi ise bugün TSI 13.00’te baslayacak programda 7. kortun 2. maçi olacak.

Wimbledon elemelerinde Çagla Büyükakçay ve Pemra Özgen’in rakipleri de bugün TSI 18.00’de çekilecek kura sonucunda belli olacak.

Kaynak: İHA