Valiligin Girisimiyle Alinan Tekerlekli Sandalyelerle 2. Lig'e Yükseldiler

Tokat Valisi Ozan Balci: 'Yaklasik 1,5 yil önce Zile Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü yetkilileri gelmisti. Basketbol oynayabilmek için tekerlekli sandalye istemislerdi. Biz de karinca kararinca yardimci olduk. Gördük ki ufak bir dokunusla nice güzel basarilar elde ediyorlar'

Zile Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Basketbol Takimi, Tokat Valisi Ozan Balci'nin girisimiyle alinan tekerlekli sandalyelerle mücadele ettikleri karsilasmalar sonucu 2. Lig'e yükseldi.

Yalova'da yapilan Tekerlekli Sandalye Basketbol 3. Lig grup müsabakalarini namaglup tamamlayarak play-off etabina katilan Zile Bedensel Engelliler takimi, play-off müsabakalarini da üçüncü bitirip adini 2. Lig'e yazdirdi.

Kulüp oyunculari ve teknik heyet, valilik binasi önünde Tokat Valisi Ozan Balci'yla bir araya geldi. Oyuncularla bir süre sohbet eden Balci, sporculara hediyeler verdi.

Takimi basarilarindan dolayi kutlayan Balci, "Yaklasik 1,5 yil önce Zile Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü yetkilileri gelmisti. Basketbol oynayabilmek için tekerlekli sandalye istemislerdi. Biz de karinca kararinca yardimci olduk. Gördük ki ufak bir dokunusla nice güzel basarilar elde ediyorlar. Bugün de ikinci lige yükselmis olarak geldiler. Engelli sporcularimiza her alanda destegimizin tam oldugunu ifade etmek istiyorum." diye konustu.

Takimin antrenörü Hayri Kiyicioglu ise, "Vali Bey'in bize vermis oldugu sandalye destegi, yolun yarisindan fazlasini gitmemize neden oldu. Sandalyenin degeri fazla. Sadece spor için kullanilan sandalyelerdir. Ilk geldigimiz zaman Vali Bey bize bu sandalyelerden yaptirma sözü verdi. Hiç ikiletmeden, kirmadan sandalyelerimizi 1 ay içerisinde yaptirdi. Kendisine minnettarim. Bu basarida en büyük payin kendisine ait oldugunu söylemek isterim. Valimiz bize 6 sandalye aldi." diye konustu.

Kaynak: AA