Samsun TOHM'lu Judoculardan Avrupa Kupalarinda 4 Madalya Daha

Bosna Hersek’te yapilan Gençler Avrupa Judo Kupasi’nda milli takimin elde ettigi 4 madalyanin üçünü Samsun TOHM’lu sporcular elde ederken, Hirvatistan’da gerçeklesen Ümitler Avrupa Judo Kupasi’ndan da bir madalya geldi.

19-20 Haziran tarihlerinde Bosna Hersek ve Hirvatistan’da es zamanli yapilan, ümitler ve gençler Avrupa kupalarinda, milli takimlarda yarisan Samsun TOHM’lu sporcular, ümitlerden sonra, bir üst kategori olan gençlerde ve büyüklerde de basarilarina devam etti. Pandemi öncesi, Ümitler Judo Milli Takimi’nin TOHM sistemine dahil edilmesinden sonra, bu kategoride, Avrupa, dünya sampiyonalari ve Avrupa gençlik oyunlarinda hem ferdi hem de takim yarismalarinda tarihi rekorlara imza atan judocular, daha sonra, gençler Avrupa kupasi, Avrupa sampiyonasi, U 23 Avrupa sampiyonasi ve büyükler grant slam yarismalarinda da madalyalar elde ederek, TOHM sisteminin amacina uygun islediginin göstergesi oldular.

Milli Takim ve TOHM Teknik Direktörü Sebahattin Zayimoglu, Antrenörler Furkan Othan, Erkut Sahin ve Dilgam Aliyev, “Ekim 2013’te kurulan TOHM, 2017 yilinda ümit milli takimla entegre edildi. Bu yildan itibaren, uluslararasi basari grafigi çikisa geçerek, rekorlar geldi. Simdi ise TOHM yatak sayimizin artmasindan sonra, olmasi gerektigi gibi, genç milli takimla da entegre olmayi bekliyoruz. Bunun da gerçeklesmesi durumunda, 2-3 yil sonra, büyük milli takimimizin da alt yapisi olusmus olacaktir. Iste o zaman TOHM sistemi, gerçek anlamda yapilanmasini tamamlamis olacaktir. Tüm bu süreçlerde, bize inanarak destek veren, Federasyon Baskanimiza, Samsun Gençlik Spor Il Müdürümüze ve TOHM saglik çalisanlari ve personeline tesekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Bosna Hersek’ta yapilan Judo Gençler Avrupa Kupasi’nda 60 kiloda Emirhan Karahan altin, 60 kiloda Berat Bahadir bronz, 66 kiloda Talha Büyükeser bronz madalya aldi.

Hirvatistan’da gerçeklesen Judo Ümitler Avrupa Kupasi’nda ise 55 kiloda Azmi Kocabey bronz elde etti.

Kaynak: İHA