Samsun Roket Takimi'ndan Uluslararasi Basari

Samsun Roket Takimi 2021 Uluslararasi Roket Mühendisligi Yarismasi’nda (IREC2021) "teknik mükemmeliyet" kategorisinde ikinci oldu.

Bu yil Kovid-19 pandemisi sebebiyle sanal olarak gerçeklesen ve 16 ülkeden 75 takimin katildigi yarismada Amerika Birlesik Devletleri’ne (ABD) gidemeyen takimlar kendi ülkelerindeki imkanlar ile atislarini gerçeklestirdi. 2019’dan beri ABD’de yapilan yarismalarda Türkiye’yi temsil eden Samsun Roket Takimi, Kizilirmak V10 roketini T3 Vakfi ve ROKETSAN destegi ile mayis ayinda Tuz Gölü Atis Tesisleri’nden firlatti. Atis esnasinda tüm sistemleri çalisan Kizilirmak V10 roketi, yere basarili bir sekilde inis yapti. Yapilan tüm bu çalismalar sonucunda roket, “teknik mükemmeliyet” kategorisinde ikincilik ile ödüllendirildi.

Rektör Aydin: "Samsun Roket Takimimizi en kalbi duygularimla kutluyorum"

Samsun Roket Takimi’nin daha önce de aldigi ödüllerle kendileri için gurur kaynagi oldugunu hatirlatan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydin, "2021 Uluslararasi Roket Mühendisligi Yarismasi’nda teknik mükemmeliyet alaninda Kizilirmak adli roketleriyle ikinci olan Samsun Roket Takimimizi ve akademik danismani Dr. Ögretim Üyemiz Melahat Cihan’i en kalbi duygularimla kutlar, basarilar dilerim" dedi.

Kaynak: İHA