Saglik Için, 7'Den 70'E Herkesin Rahatlikla Yapabildigi Badmintonda Bulusuyorlar

Eskisehir'de avukat, bankaci, isletmeci, memur, ögretmen gibi meslek gruplari ile ev kadinlari ve emeklilerden olusan 40 kisi, saglikli kalmak için uzman egitmenler esliginde düzenlenen badminton antrenmanlarina katiliyor Isletmeci Ruhet Serbest: 'Birlikte yoruluyoruz, birlikte egleniyoruz. Küçücük bir topla savasiyoruz. Esimi getiriyorum. 4 yasinda bir çocugum var, onunla geliyoruz. Buradaki diger ailelerin çocuklariyla kaynasiyor'

SELÇUK KIZILDAG - Eskisehir'de farkli meslek ve yas gruplarindan spor tutkunlari, saglikli kalmak için uzman egitmenler esliginde düzenlenen badminton antrenmanlarina katiliyor.

Kentte 35 ila 65 yaslarindaki 40 kisinin yer aldigi çalismalar, Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne ait Kemal Unakitan Spor Salonu'nda haftanin 3 günü yapiliyor.

Avukat, bankaci, isletmeci, memur ve beden egitimi ögretmeni gibi mesleklerin yani sira ev kadinlari ve emeklilerden olusan grup, antrenmanlarda hem egleniyor hem de vücut sagligini koruyor.

Badminton antrenörü Volkan Sener, AA muhabirine, daha önce haftada bir gün olan antrenmanlari talep çok oldugundan 3 güne çikardiklarini söyledi.

Sporda yasin önemli olmadigini vurgulayan Sener, "Sporun ortak bir dil olduguna inaniyorum. Kilo vermek ya da almak için degil, saglikli yasamak için tüm dünya insanlari spor yapmali. Badminton bransi da 64 yasindaki bir sporcuyla 7 yasindaki bir sporcuyu karsilikli oyun oynamaya tesvik eden bir dal. Bunu da burada örnek olarak görüyoruz." diye konustu.

- Yeni dostlar ediniyorlar

Isletmeci Ruhet Serbest de devletin sundugu bu hizmetten duydugu mutlulugu dile getirdi.

Antrenmanlarin saglikli kalmak disinda baska artilarinin da oldugunu vurgulayan Serbest, sunlari anlatti:

"Burada mümessil, prodüksiyon sahibi, avukat arkadaslarim var artik. Birlikte yoruluyoruz, birlikte egleniyoruz. Küçücük bir topla savasiyoruz. Esimi getiriyorum. 4 yasinda bir çocugum var, onunla geliyoruz, buradaki diger ailelerin çocuklariyla kaynasiyor. Egitim veren hocalarimiz çok ilgili. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum."

Ukrayna'da badminton bransiyla ilgilenen ve 2 ayligina tatile geldigi Eskisehir'de spor salonuna gelerek formunu koruyan Nicola Oscar, Türkiye'de sevdigi spor dalina ait çalisma alani buldugu için mutlu oldugunu aktardi.

Oscar, "Buradaki arkadaslar çok iyi. Badminton antrenmanlarina katilma talebinde bulundum, egitmenler de kabul etti. Kendimi bu anlamda sansli hissediyorum." dedi.

- Oglunu antrenmana getirirken merak sardi

Memur emeklisi Sezai Demirel ise badminton sporuyla oglu sayesinde tanistigini belirtti.

Onu badminton antrenmanlarina getirirken spora ilgi duydugunu dile getiren Demirel, "Simdi oglum milli takimda oynuyor. Ben de emekliligimin tadini bu sporu yaparak çikariyorum." dedi.

Demirel, sporun her birey için bir yasam biçimi olmasi gerektigine dikkati çekti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde biraz kilo aldigini kaydeden Demirel, sözlerini söyle sürdürdü:

"Kendimi bu sporu yaptikça gençlesmis hissediyorum, yorgunlugumu atiyorum. Badminton hirpalayici bir spor degil. Gençligimde futbol oynadim. Futbol da çok yorucu bir spor ve kazalarin olabildigi bir platform ama badminton hem eglenceli hem de tüm vücudu çalistiriyor."

Kaynak: AA