Özel Çocuklarin Futbol Maçi Keyfi

Osmaniye’de Bakim Rehabilitasyon ve Aile Danisma Merkezi’nde gündüz bakim hizmeti alan özel çocuklar haftanin iki günü hali sahada futbol maçi keyfi yasiyorlar. Kiz ve erkek karisik özel çocuklardan olusan takimalar maçi kazanabilmek için sahada kiyasiya ter döküyor. Özel çocuklarin gelisimi için bu tür aktivitelerin önemli olduguna vurgu yapan Yasam Koçu Sertaç Üglü, amaçlarinin sosyal aktiviteler sayesinde çocuklarin hayata daha olumlu bakmalarini saglamak oldugunu söyledi.

Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü’ne bagli Bakim Rehabilitasyon ve Aile Danisma Merkezi’nde gündüz bakim hizmeti alan özel çocuklarin bedenen ve ruhen huzurlarini saglayabilmek ve sosyal aktiviteler sayesinde hayata daha olumlu bakmalarini saglamak için çesitli sosyal etkinlikler düzenleniyor. Etkinlikler kapsaminda haftanin iki günü yasam koçlari esliginde hali sahaya futbol maçi yapmaya gelen özel çocuklar giydikleri tek tip formlarla sahaya giriyor. Kiz ve erkek karisik olarak kurulan takimlar maçi kazanabilmek için kiyasiya mücadele ederken bedensel engelin hiçbir seye engel olmadigi mesajini veriyorlar. Bu tür aktivitelerle çocuklarin hayata pozitif baktiklarini söyleyen Yasam Koçu Sertaç Üglü, özel çocuklarin geri planda tutulmasi gerektigini kaydetti.



“Amacimiz huzurlarini saglayabilmek”

Çocuklarin mutlulugunu görmenin onur ve gurur verici oldugunun ifade eden Yasam Koçu Sertaç Üglü, “Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü’ne bagli Bakim Rehabilitasyon ve Aile Danisma Merkezi’nde gündüz bakim hizmeti alan çocuklarimizla haftanin iki günü hali sahada antrenmanlarimizi sürdürüyoruz. Buradaki amacimiz çocuklarimizin bedenen ve ruhen huzurlarini saglayabilmek sosyal aktiviteler sayesinde hayata daha olumlu bakmalarini saglamak için yapiyoruz. Haftanin diger günlerinde de etkinliklerimiz var. Haftanin bir güne basketbola gidiyoruz diger günlerde ise okuldayiz. Sosyal etkinliklerin hemen hemen her birine katilmaya çalisiyoruz. Çocuklarin bunlarin hepsine ihtiyaci var. Kurulus bünyemizde bedensel, zihinsel ve isitme engelli çocuklarimiz var. Bunlarin içerinde otistik ve down sendromlu ögrencilerimiz var. Bunlarla da birebir ilgileniyoruz. Bir sekilde hayat koçlugu yapiyoruz. Bu çocuklarin mutlulugunu görmek burada onlarla bir arada olmak onur ve gurur verici duygu. Biz de onlar gibi davranip hayata bir bakis açisi saglayabiliyoruz. Çocuklarimiz da bu tür aktivitelerde çok egleniyorlar. Bu baglamda biz Aile Sosyal Politikalar Spor Kulübü bünyesinde lisanslamalarimizi yapiyoruz ve özel sporcularda faaliyetlere katiliyoruz. Özel sporcularda iki tane futbolcu milli sporcumuz var. Bir tane kizimiz isitme engelliler futbol milli takim aday kadrosuna seçildi. Sizle röportaj yapan Melike kizimiz masa tenesinde Türkiye sampiyonu atletizmde ise Türkiye üçüncüsü oldu. Çocuklarimiz genelde down sendromlu ve otizmli olduklari için birçok seyde ailelerimiz bu çocuklarimizi sakliyor geri planda tutuyorlar. Bizim burada yapmis oldugumuz islerden bir tanesi çocuklarin hayata pozitif bakmalarini saglamak ve çocuklarin sosyal hayata es güdüm içerisinde girmelerini saglamak. Bunu içinde elimizden geleni yapiyoruz. Kurulus olarak bu bizim vizyonumuzda da var. Çocuklarin kisisel bakimlarindan tutun her türlü ihtiyaçlarini karsilamalari baglaminda elimizden geldigi kadar yardimci olmaya çalisiyoruz” diye konustu.



“Futbol bizim hayalimiz, sevdamiz”

Milli sporcu olmak istedigini söyleyen Melike Yazici, “Benim hayalim milli sporcu olmak. Halen çalisiyorum. Hayalime kavusmak için çok çabaliyorum. Zaman zaman futbol maçina geliyoruz, futbol çalisiyoruz. Hem antrenman yapiyorum hem de çalisiyorum. Futbol bizim hayalimiz sevdamiz” dedi.

Arkadaslarina saha kenarindan destek oldugunu belirten Nurgül Ablak ise, “Burada bize her imkani sagliyorlar. Kisitli oldugumuz her seyi biz okulumuzda yasiyoruz. Müdürümüze, hocamiza ve bize bu imkani saglayan bakanligimiza tesekkür ediyoruz. Arkadaslarim buraya maç oynamaya geliyor. Ben de bedensel engelli oldugum için ben de buraya geliyorum saha kenarinda yürüyüs yapmak için sirf onlara destek olabilmek için bundan dolayi bizi buraya getiren herkese tesekkür ederim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA