Kovid-19 Savasçilari Firtina Vadisi'nde Yorgunluk Atti

Kovid19'la mücadelede en ön safta özveriyle mücadele eden saglik çalisanlari, tatil amaciyla tercih ettikleri Rize'nin Çamlihemsin ilçesindeki Firtina Deresi'nde rafting yapti Kayseri Sehir Hastanesinde hemsire olarak görev yapan Demet Köküm: 'Buraya da bir nefes almak için geldik. Asiri enerji dolu bir gün geçirdik. Kendimizi desarj etmis sekilde dönmüs olacagiz insallah'

FIKRET DELAL - Tatil için Rize'ye gelen bir grup saglik çalisani, Ardesen ilçesindeki Firtina Deresi'nin serin sularinda rafting yaparak stres atti.

Kayseri'de görev yapan 6 saglik çalisani arkadas, tatil için Rize'yi tercih etti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda özveriyle görev yapan saglikçilar, yorgunluk ve stres atmak için geldikleri kentte Çamlihemsin ilçesine de ziyarette bulundu.

Tatilleri kapsaminda dogal güzellikleriyle ünlü Rize'nin yaylalarini gezen saglik çalisanlari, serin ve coskun sulariyla dikkati çeken Firtina Deresi'nde rafting yapti.

Rafting Milli Takim Antrenörü Aydin Aksoy tarafindan saglikçilara rafting konusunda egitim verildi, ardindan hazirlanan botlar dereye indirildi.

Botla yaklasik 4 kilometrelik parkurda rafting yapmanin heyecanini yasayan 6 arkadas, daha sonra derede yüzerek doyasiya eglendi.

Antrenör Aksoy, AA muhabirine, zorlu salgin döneminde saglik çalisanlarina rafting keyfi yasatmaya çalistigini söyledi.

Bundan dolayi çok mutlu oldugunu dile getiren Aksoy, "Pandemi sürecinde bizlere gerçekten yardimci oldular. Biz de onlara Firtina Deresi'nde yardimci olduk. Onlar nasil bizlere saglikta iyi baktiysalar biz de onlari burada saglikli ve güvenli sekilde eglendiriyoruz." dedi.

- "Pandeminin yorgunlugunu Firtina Vadisi'nde attim"

Kayseri Sehir Hastanesinde hemsire olarak görev yapan Demet Köküm ise adrenalin dolu bir seyler yapmak istediklerini belirterek, "Ilk defa rafting yaptim. Uzun zamandir bekliyordum ve fazlasiyla degdi." dedi.

Bir yildan fazla süredir Kovid-19 salginiyla mücadele ettiklerini anlatan Köküm, "Buraya da bir nefes almak için geldik. Asiri enerji dolu bir gün geçirdik. Kendimizi desarj etmis sekilde dönmüs olacagiz insallah." diye konustu.

Hemsire Tugçe Ergin de rafting yapmaktan çok korktugunu kaydederek, "Arkadaslarim beni ikna etti. Degdigine inaniyorum. Pandeminin yorgunlugunu Firtina Vadisi'nde attim diyebilirim." ifadelerini kullandi.

Acil tip teknisyeni Dogukan Ergin, etkinligin eglenceli olduguna isaret ederek, "Geldigimize degdi. Herkese gelmelerini tavsiye edebilirim. Diger saglik çalisanlarimiz da buralara gelip streslerini atabilirler." dedi.

Kaynak: AA