Kayseri'den Kisa Kisa

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür AS (KAYMEK) tarafindan tarihi Kayseri Kalesi'nde 241 eserin yer aldigi sanat sergisi açildi.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan yazili açiklamaya göre, 37 bransta verilen kursa katilanlarin basta Maras isi olmak üzere çini, kagit rölyef, kagit telkari, ebru, yagli boya resim, makine isi, seramik sekillendirme, gümüs taki islemeciligi, cam alti boyama ve hali dokuma gibi 241 çalismasi sergide begeniye sunuldu.

Sergi 24 Haziran'a kadar ziyaretçilerini agirlayacak.

Öte yandan KAYMEK tarafindan gerçeklestirilen yüz yüze egitimler basliyor. 5 Temmuz'da, Kovid-19 tedbirleri alinarak ve sosyal mesafeye kurallarina uygun siniflarda gerekli hassasiyet gösterilerek yapilacak yüz yüze egitimler için basvurular alinmaya basladi.

- Kocasinan Masa Tenisi Takimi'ndan basari

Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi B Takimi, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafindan düzenlenen 2020-2021 Suzan Özbek Sezonu 1. Ligi'nde sampiyon oldu.

Play-off grubunda 1. Lig 3. Etap müsabakalarinda oynadigi son 7 maçin tamaminda galip gelen Kocasinan Belediyesi B Takimi, 27 puanla sampiyonlugu kazandi.

Basarilarindan dolayi sporculari tebrik eden Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, sporcularin kendilerini gururlandirdigini belirtti.

Basarilarinin devam etmesi için tüm sporculara desteklerini artirarak sürdüreceklerini aktaran Çolakbayrakdar, "Elde ettigi basarilar sayesinde tarihe altin harflerle geçen masa tenisi takimlarimiz her defasinda bizim gururumuz oluyor. Bu gururu yasattiklari için Kayseri adina tesekkür ediyorum. Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Takimimiz, Süper Lig ve 1. Lig'de mücadele ediyor ve basarilara imza atiyor. Bundan dolayi hem sporcularimizi hem de onlarla birlikte bu ise emek veren antrenör Kemal Balim ve Halil Adak'i tebrik ediyorum." ifadelerini kullandi.

- Melikgazi'nin parklarinda sabah sporu basladi

Hayatin normallesmeye baslamasi ve yaz aylarinin gelmesiyle Melikgazi Belediyesi parklarda spor aktivitesi baslatti.

Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu, yaptigi yazili açiklamada, zorlu geçen salginla mücadelen sonra evlerinde sikilan vatandaslar için spor etkinligi baslattiklarini belirtti.

Vatandaslarin profesyonel egitmenler esliginde temel beden egitimi, kültür fizik hareketleri, yürüyüs, kosu, pilates, step - aerobik gibi farkli branslarda spor yaparak güne daha zinde baslayacaklarini aktaran Palancioglu, haftanin 6 günü 07.00-10.00 saatleri arasinda gerçeklesen etkinlige dileyen herkesin katilabilecegini kaydetti.

Spor etkinligi sali, persembe, cumartesi Germir, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parki, Baris Pinari Parki'nda, pazartesi, çarsamba, cuma Küçükali, TOKI, Mimarsinan Bahçelievler Parki'nda, pazartesi, çarsamba Tavlusun Parki'nda, sali ve persembe Yesilyurt, pazartesi, sali, çarsamba, persembe, cuma, cumartesi ise Alparslan ve Kazim Karabekir Parki'nda gerçeklestirilecek.

Kaynak: AA