Dünya Serbest Dalis Rekortmeni Koçak, Short Track Milli Takimi'yla Motivasyon Seminerinde Bulustu Açiklamasi

'Ayaklarim kesilmis, yatakta sirt üstü yatiyorum ama gözlerim kapali harmandali oynuyorum. Çünkü bir isi basarmadan önce mutlaka ve mutlaka içinizde basarmaniz gerekir' 'Ortalik biraz düzelince antrenmanlara baslayacagim, muhtemelen gelecek yil mayista Everest'in tepesine Türk bayragini dikecegim'

Marmara Depremi'nin ardindan 3 gün göçük altinda kalarak iki bacagini kaybeden Dünya Serbest Dalis Rekortmeni Ufuk Koçak, Kocaeli'de düzenlenen "Short Track Milli Takim ve Sporcu Gelisim Kampi"nda sporcularla bir araya geldi.

Koçak, Izmit ilçesindeki bir otelde düzenlenen "Kisisel Gelisim, Farkindalik ve Motivasyon Semineri"nde enkaz altinda aldigi tozlu nefesten, kendisini dünya rekorlarina ulastiran basari hikayesini sporcularla paylasti.

Depremin ardindan yasama ümidini kaybetmedigini dile getiren Koçak, "Ayaklarim kesilmis, yatakta sirt üstü yatiyorum ama gözlerim kapali harmandali oynuyorum. Çünkü bir isi basarmadan önce mutlaka ve mutlaka içinizde basarmaniz gerekir." diye konustu.

"Her sey hayal etmekle baslar." diyen Koçak, "Hayallerinizde olimpiyat sampiyonlugu olmali. Gözlerinizi kapatacaksiniz, olimpiyat madalyasini alirken kalabaliktaki insanlarin size nasil baktigini, o gururu, uçaga binip bu topraklara geldiginizde nasil onurlanacaginizi hayal edeceksiniz." ifadelerini kullandi.

Sporcularin sorularini da yanitlayan Koçak, korkulari olup olmadigina iliskin soruya su cevabi verdi:

"Korkmak çok dogal bir olgudur. Korktugunuz halde bir seyi yapmaya cesaret etmelisiniz, ben öyle yaptim. Yükseklik korkumu, daha yüksek kaya tirmanisi yaparak astim. Korkuyu insan kendisi yaratir. Ben de korkuyorum. Mesele o cesareti gösterebilmek. Benim mottom, 'Hayat, onu yasamayi bilen cesur insanlarindir.' Cesur olmaniz gerekiyor ki hayatin her zorlugunun üstesinden gelebilesiniz."

- "Gelecek yil mayista Everest'in tepesine Türk bayragini dikecegim"

???????

Ufuk Koçak, tirmanis hikayesinden de bahsederek, sunlari kaydetti:

"Tirmanmaya çalistigim dag, ayni yükseklikte, hiç degismedi. Benim için devasa bir dag, ilk çiktigimda olmadi, ikinci çiktigimda merdiven tirmanir gibi çiktim. Pandemi olmasaydi mayista Everest'e tirmanacaktim, Everest Dagi hedefim vardi. Agustosta Klimanjero, mayista da Everest'e gidiyordum. Everest'e çikacagim, dünyanin en yüksek noktasi. Mesele rakamlarda degil, mesele içinde bulundugunuz kosullarda disari dogru çikabilmekte, onu yenebilmek için çaba sarf etmekte. Ortalik biraz düzelince antrenmanlara baslayacagim, muhtemelen gelecek yil mayista Everest'in tepesine Türk bayragini dikecegim."

Seminerin ardindan sporcularin yogun ilgisiyle karsilasan Koçak, onlarla fotograf çektirdi.

Kamp müdürü Yasin Okan, Koçak'a milli takim tisörtü hediye etti.

Kaynak: AA