Denizlili Sporcu Halterde Altin Madalya Kazandi

Hafta sonu Bursa’da gerçeklesen U15 ve Yildizlar Halter Türkiye Sampiyonasinda 96 kiloda podyuma çikan Denizlili Ali Osman Çinlar koparmada 75 kilogram, silkmede 95 kilogram kaldirarak toplamda 170 kilogram ile Türkiye Sampiyonu oldu.



Türkiye Halter Federasyonu tarafindan 14 ile 19 Haziran tarihleri arasinda Bursa Naim Süleymanoglu Spor Kompleksinde düzenlenen U15 ve Yildizlar Halter Türkiye Sampiyonasinda genç sporcular podyuma çikti. 45 ilden 132 kadin, 218 erkek olmak üzere toplam 350 sporcunun yer aldigi sampiyonada Denizli 2 sporcu ile katildi.

96 kilogramda yarisan ve ilk kez ulusal bir turnuvaya katilan Pamukkale Belediyespor Kulübü sporcusu Ali Osman Çinlar, U15 Halter Türkiye Sampiyonu olarak dikkatleri üzerine topladi. Genç yetenek, koparmada 75 kilogram, silkmede 95 kilogram olmak üzere toplamda 170 kilogram kaldirdi. Denizli’yi temsil eden bir diger sporcu 67 kilogramda Fatih Çetin, Yildizlar Türkiye besincisi oldu.

Ibanoglu sampiyon halterciyi kutladi

Halter Türkiye Sampiyonasinda 96 kilogramda altin madalya kazanan Ali Osman Çinlar’i ve yildizlarda Türkiye besincisi olan Fatih Çetin’i tebrik eden Gençlik ve Spor Il Müdürü Ahmet Ibanoglu, kazanilan basarida pay sahibi antrenörlerine ve kulüp yetkililerine tesekkür etti.

Kaynak: İHA