CEV Avrupa Altin Ligi'nde Sampiyon Olan A Milli Erkek Voleybol Takimi, Yurda Döndü

A Milli Erkek Voleybol Takimi Basantrenörü Nedim Özbey:'Bu kupada 4 sampiyonluk elde ettim ama en degerlisi bu. Vatana ve millete hediye ediyoruz. Tarih yazdilar. Istiklal Marsi'ni okutup birincilik elde eden bu çocuklarin hakkini teslim edin' Milli voleybolcu Burak Göngör:'Ikinci kez namaglup olarak bu kupayi buraya getirebilmek önemliydi. Hedeflerimiz devam ediyor. Insallah katlanarak artacak'

2021 CEV Avrupa Altin Ligi'nde namaglup sampiyon olan A Milli Erkek Voleybol Takimi, yurda döndü.

Organizasyonda Dörtlü Final'in oynandigi Belçika'dan kalkan uçakla Sabiha Gökçen Havalimani'na gelen ay-yildizli kafile, bando takimi esliginde karsilandi.

A Milli Erkek Voleybol Takimi Basantrenörü Nedim Özbey ile oyuncular Burak Güngör, Adis Lagumdzija, Efe Mandiraci, Bedirhan Bülbül ve Oguzhan Karasu, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Sampiyonluga ulastiklari için çok mutlu olduklarini dile getiren Nedim Özbey, "Çok tesekkür ediyoruz. Çocuklarimin böyle bir karsilamayi hak ettiklerini düsünüyorum. Çok zor bir turnuvadan namaglup sampiyon olarak çikmak her babayigidin harci degil. Alkisliyorum onlari. Onlar benim hissimi yansitiyor. Bu kupanin ismi defalarca degisti. Bu kupada 4 sampiyonluk elde ettim ama en degerlisi bu. Vatana ve millete hediye ediyoruz. Tarih yazdilar. Seyircisiz oldugu için anlatilamiyor. Futbol maçi olsa 70 bin kisi gider, tüm her taraf yazar. Sag olun, tesekkür ederiz buraya geldiniz ama bu takimin hakkini verin lütfen. Istiklal Marsi'ni okutup birincilik elde eden bu çocuklarin hakkini teslim edin." ifadelerini kullandi.

Elde ettikleri sampiyonlugun önemine dikkati çeken takim kaptani Burak Göngör, "Ikinci kez namaglup olarak bu kupayi buraya getirebilmek önemliydi. Sizleri buraya getirebildigimiz için çok mutluyuz. Hedeflerimiz devam ediyor. Insallah katlanarak artacak." diye konustu.

Dörtlü Final'in En Degerli Oyuncusu (MVP) ödülüne layik görülen Adis Lagumdzija ise çok önemli bir basari kazandiklarini vurgulayarak, "Çok mutluyum. Avrupa Sampiyonasi'ndan da beklentilerim çok yüksek. Çok genç ve uzun bir takimiz. Orada da güzel bir derece yapabiliriz. Turnuva benim adima çok güzel geçti. Italya'ya kendimi daha yukari çekmek için gittim. Daha iyi yerlere gelecegimi düsünüyorum." seklinde görüs belirtti.

Ukrayna ile oynanan final maçinda sampiyonluk sayisini atan genç oyuncu Efe Mandiraci ise çok heyecanli oldugunu ifade ederek, "Inanilmaz heyecanliyim. Ilk A Milli Takim deneyimimde kupa kazandigim için çok mutluyum. Çalismalarimizin karsiligini aldik. Hiç pes etmedik. Elimizden gelenin en iyisini yaptik. Sonucu da burada zaten." degerlendirmesinde bulundu.

Bedirhan Bülbül ile Oguzhan Karasu ise CEV Avrupa Altin Ligi'nde art arda ikinci kez sampiyonluga ulastiklari için çok gururlu olduklarini ve bu basariyi Avrupa Sampiyonasi'nda da sürdürmek istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA