Baskan Büyükakin, 'Eray Ile Gurur Duyuyoruz'

Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, karate bransinda olimpiyatlara katilma hakki kazanan milli karatecisi Eray Samdan’i makaminda konuk etti.

Fransa’nin Baskenti Paris’te yapilan Olimpiyat elemelerinde Tokyo 2021 vizesi alan ve Kocaeli tarihinde ilk defa karate bransinda olimpiyatlara katilma hakki kazanarak tarihe geçen Darica Belediyesi Egitim ve Spor Kulübü’nün Milli Karatecisi Eray Samdan, Kocaeli’nin gururu oldu. Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Doç. Dr Tahir Büyükakin da 7 kez Avrupa sampiyonu olan ve olimpiyat hayalini gerçeklestiren basarili sporcuyu makaminda agirladi. Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik ve Darica Belediyesi Egitim ve Spor Kulübü Baskani Hüsamettin Ergül’le birlikte milli sporcu Eray Samdan’i konuk eden Baskan Büyükakin, 23 yasindaki genç sporcuyu tebrik etti.

Kocaeli’yi spor kenti yapmak adina çalistiklarini ifade eden ve milli sporcuyu basarisindan dolayi kutlayan Baskan Büyükakin, “Kocaeli’de bir ilki gerçeklestiren ve karate bransinda ilimizden olimpiyatlara katilacak ilk sporcu olan Eray Samdan kardesimi tebrik ediyorum. Inaniyorum ki olimpiyatlarda da ayni basarisini sürdürecek ve kentimize madalya ile dönecek. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Her zaman destekçisi ve yaninda olmaya devam edecegiz. Bizler Kocaeli’nin bir spor kenti olmasi adina yatirimlarimizi sürdürüyoruz. Yeni sampiyonlarin yetismesi için ne gerekiyorsa yapacagiz” diye konustu.

Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik da kendilerini kabul eden Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin’a tesekkür ederek, “Darica’mizin ve ülkemizin gururu Eray Samdan hak ettigi Olimpiyat vizesini alarak hepimizin gögsünü kabartti. Darica Belediyesi olarak her zaman yaninda olmaya devam edecegiz. Inaniyorum ki olimpiyatlarda da basarili olacak ve ülkemize madalya ile dönecek. Biz de simdiden ilk olimpiyat madalyasinin Darica’ya ve Kocaeli’ne gelecegi günü iple çekiyoruz. Bizden destegini hiçbir zaman esirgemeyen ve ilçemize de birçok önemli spor yatirimi yapan Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Tahir Büyükakin ve ekibine çok tesekkür ediyorum” dedi.

Darica ve Kocaeli’nin milli gururu Eray Samdan ise yeni hedefinin Olimpiyat sampiyonlugu oldugunu söyledi.

Olimpiyatlara katilacagindan dolayi çok heyecanli ve gururlu oldugunu ifade eden Samdan, kendisini hiçbir zaman yalniz birakmayan ve destek veren Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin ve Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik’a tesekkür ederek olimpiyat madalyasini Kocaeli’ne getirme sözü verdi. Oldukça samimi bir ortamda geçen ziyaret hatira fotografi çekimiyle sona erdi.

Kaynak: İHA