ASAT Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi Sampiyonasina Hazir

Antalya Büyüksehir Belediyesi ASAT Spor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi, 24 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasinda Yalova’da gerçeklesecek olan 2020-2021 Tekerlekli Sandalye basketbol 1. Ligi müsabakalarina hazir. Takimin hedefi Süper Lig’e yükselmek.



Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu pandemi nedeniyle spor faaliyetlerini ertelemisti. 2020/2021 yili ertelenen Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligleri müsabakalari 24 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasinda Yalova’da oynanacak. ASAT Spor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi da müsabakalara hazirlandi.

“Hedef sampiyonluk”

12 takimin mücadele edecegi müsabakalar için son hazirliklarini tamamlayan ASAT Spor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi’nin hedefi sampiyonluk kazanmak. Pandemi nedeniyle ertelenen 2020-2021 sezonuna iyi hazirlandiklarini ifade eden Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi Antrenörü Hakan Sun, “Pandemi nedeniyle salonlar kapaliydi ama biz çalismayi hiç birakmadik. Takimimizin durumu çok iyi. Sporcularimizin sagliklari da çok iyi durumda. Yalova’daki maçlara haziriz. Hedefimiz sampiyonluk. Kazanacagimiz sampiyonlugu da bizlere her zaman destek olan Büyüksehir Belediye Baskanimiz Muhittin Böcek’e armagan edecegiz” diye konustu.



“Süper lige çikacagiz”

Takim Kaptani Cavit Torun, geçtigimiz yil sansiz bir sekilde Süper Lig’e veda ettiklerini ama pes etmeyerek yeniden hazirlandiklarini ifade ederek, “Süper Lig hedefiyle maçlara hazirlandik. Yalova’daki 1. Lig Türkiye Sampiyonasi’nda insallah sampiyon olacagiz. Hedefimiz, Antalya’yi önce Süper Lig’de sonra da Euroleague’de temsil etmek” dedi.



“Yenilgisiz sampiyonluk hedefleniyor”

U22 Erkek Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takimi’na seçilen ASAT Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi oyuncusu Izzet Alkis da çok iyi hazirlandiklarini maçlari heyecanla beklediklerini ifade etti.

Oyuncu Asim Fuat da sampiyonaya takim olarak çok iyi hazirlandiklarini ve hedeflerinin yenilgisiz sampiyonluk oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA