Türkiye Yamaç Parasütü Hedef Yarismasi'nin Üçüncü Etap Yarislari Tamamlandi

Türkiye Yamaç Parasütü Hedef Sampiyonasi’nin Hatay etabinda genel klasmanda Kerem Dinçer, kadinlar klasmaninda ise Kübra Cengiz birinci oldu.

Hatay’in Samandag ilçesinde 2 gün süren sampiyonanin 3. etabina, 30 ilden 50 sporcu katildi.

Çevlik Tepesi’nden atlayis yapan sporcular, parasütleriyle gökyüzünde süzülerek renkli görüntüler olusturdu. Sporcular, dünyanin en uzun kumsallari arasinda yer alan Samandag Sahili’ne inis yapti.

Yarislar sonunda genel klasmanda Kerem Dinçer birinci, Harun Karateke ikinci, Ibrahim Dinçer üçüncü oldu. Kadinlar klasmaninda ise, Kübra Cengiz birinci, Aleyna Özel ikinci, Merve Kanmaz üçüncü sirada yer aldi. Kulüp klasmaninda da ise, Adana yamaç parasütü kulübü birinci, Gökyüzü havacilik kulübü ikinci, Çakirman havacilik kulübü üçüncü sirada yer aldi. Yarisma sonunda ayrica tandem ve akrobasi gösterileri sunuldu. Organizasyonda dereceye giren sporculara ödüllerini aldi.

Genel klasmanda birinci gelen Kerem Dinçer, "Buraya ikinci gelisimiz , en son 2019 da buraya geldik. 2020 yilinda da yarisma olacakti ama pandemiden dolayi gelemedik, tekrardan bu sene vesile oldu. Güzel bir atmosfer vardi , Hatay halki yine bizi güzel misafirperver ile karsiladi. Hava sartlari biraz zorlasa da yarisma güzel geçti. Buraya gelen bütün sporculara tesekkür ediyoruz , herkese basarilar diliyoruz" dedi.

Kadinlar klasmaninda birinci olan Kübra Cengiz ise "Yamaç parasütü pilotuyum, bu sporla ugrasiyorum. Hatay’in Samandag Ilçesine 3. Etap için geldik. Bu etabimiz biraz zorlu geçti ama çok iyiydi. Erzincan’dan Üzümlü spor kulübünden katiliyorum ve kadinlar takimi klasmaninda birinci oldum. Gerçekten çok güzel bir organizasyondu, herkese çok tesekkür ve tebrik ediyorum" dedi

(Alican Gümüs/ IHA)

Kaynak: İHA