Red Bull Half Court'ta Ankara Finalistleri Belli Oldu

Red Bull Half Court 3x3 Basketbol Turnuvasi’nin Ankara Elemesi’nde; Tarhana Gangs, Sportive Manisa, Goca Bolulular ve Vamos adlarini Türkiye finaline yazdirdi.



Sokak basketbol turnuvalarindan Red Bull Half Court 3x3 Basketbol Turnuvasi’nda Türkiye elemeleri Ankara ile devam etti. Turnuvanin ikinci elemesi olan Ankara’daki mücadelede önemli bir çekisme yasandi. Üçer kisilik takimlarin, Türkiye Sampiyonu olmak için mücadele ettigi Red Bull Half Court’in Ankara’daki eleme turnuvasi yeniden tasarlanan Ankara Anittepe Spor Tesisi Basketbol Sahasi’nda düzenlendi.



16 takimin yer aldigi eleme sonunda Tarhana Gangs, Sportive Manisa, Goca Bolulular ve Vamos takimlari Türkiye finaline gitmeye hak kazandi. Bursa ve Ankara’dan sonra turnuvada eleme heyecani sirasiyla 3 Temmuz’da Istanbul ve 9 Temmuz’da Izmir’e tasinacak. Türkiye sampiyonu ise 4 eleme sonunda Izmir’de oynanacak final karsilasmalari ile belli olacak.

Türkiye sampiyonu olmayi basaran takim, Eylül ayinda Rusya’da yapilacak dünya finallerinde Türkiye’yi temsil etme firsati bulacak. Turnuvanin diger 3x3 turnuvalarindan farkli oldugu belirtilirken, bu farkin turnuvaya katilan takimlarin sadece maçi kazanmalari degil, ayni zamanda turnuva sonunda toplamda en fazla sayiyi atan takim olmaya çalismasi oldugu kaydedildi. Böylece bir takim en fazla sayida maçi kazanmadan da üst tura çikabiliyor.

‘Saha benim’ diyen basketbol severler, finalin oynanacagi zemin için iyi tasarimi yapmaya çalisiyor. 27 Haziran tarihine kadar aralarindan iyisi seçilecek tasarim, hem Türkiye Finali’nin oynanacagi sahayi süsleyecek hem de tasarimcisina hediyeler kazandiracak. Böylece 3x3 Basketbolun hissini iyi yansitan tasarim, kazananin imzasiyla birlikte, sokak basketbolcularinin kullanacaklari bir alanda yasayacak.

Kazanmak için 21 sayiya ulasan ilk takim olmak gerekiyor

3x3 Basketbol Turnuvasi, bu sene düzenlenecek Olimpiyat Oyunlari’nda yer alacak 3x3 basketbolunun önemli turnuvalarindan biri olarak bilindigi belirtiliyor. Organizasyonda takimlar, 3 ana ve 1 yedek oyuncudan olusuyor. Maçlar, 10 dakika ya da 21 sayi üzerinden oynaniyor. 21 sayiya ilk ulasan ya da 10 dakika sonunda skor avantajina sahip olan takim, maçi kazaniyor. Maç bitiminde iki takimin skorlari esitse, mücadele uzatmaya gidiyor. Uzatmada 2 sayi bulan takim, ayni zamanda maçi da kazaniyor.

Kaynak: İHA