Pehlivanlar, Kirkpinar'a Korkuteli'nde Hazirlaniyor

Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’ne hazirlanan son sampiyon Ali Gürbüz ve diger pehlivanlar, antrenmanlarini Korkuteli’nde sürdürüyor. 100. yil Atatürk Stadyumu’nda antrenör Hikmet Tugsuz esliginde çalismalarina araliksiz devam eden Ali Gürbüz, yagli antrenmani Korkuteli Belediye güresçileri ile birlikte gerçeklestirdi.

Edirne Sarayiçi’nde 9-10-11Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güres’lerine katilacak olan Korkuteli Belediyesi Yagli Güres Takimi hazirliklarina Korkuteli’nde devam ediyor. 100. Yil Atatürk Stadyumu’nda yaklasik 40 dereceyi bulan sicaga aldirmadan yagli antrenman yapan Ali Gürbüz, Tarihi Kirkpinar güreslerine antrenör Hikmet Tugsuz esliginde devam ediyor.

Antrenman sahasina gelen pehlivanlar, kispetlerini giydikten sonra birbirlerini yagladi. Kosu ve isinma hareketlerinin ardindan birbirleriyle eslesen pehlivanlar, kizgin sicak altinda güresti. 20 dakika birbirleri ile kiran kirana güresen baspehlivanlar ve diger küçük boy pehlivanlar yenisemeyince puanlamaya gidildi. Antrenörlerin sik sik uyardigi pehlivanlar, 40 derecelik sicak altinda zor anlar yasadi.

Ali Gürbüz’ün alt boylarda mücadele eden güresçilere sik sik taktik verdigi görüldü.

Küçük güresçileri uyaran Gürbüz, sporculara hatalarini ve yapmasi gerekenleri uygulamali olarak gösterdi. 45 dereceyi bulan sicak altinda 2 saat antrenman yapan pehlivanlar, yaklasik 100 litre yag kullandi. Pehlivanlarin antrenmanini güres severler de takip etti.

Hikmet Tugsuz: "Ali Gürbüz Her Zaman Hazir"

Ali Gürbüz’ün hocasi antrenör Hikmet Tugsuz, "Korkuteli Belediyesi adina güresen Ali Gürbüz her zamanki gibi iddiali. Kendisi Tarihi Kirkpinar’a iyi hazirlaniyor. Morali de iyi. Antalya ve Korkuteli halkini en iyi sekilde temsil edecektir. Allah izin verirse sehrimizi en iyi sekilde temsil edecegiz" ifadelerini kullandi.

Korkutelili is adami Mehmet Günal’da yagli antrenmani izleyerek, Ali Gürbüz’ün antrenmanini ilçede yapmasindan dolayi bir adet koç kurban ederek, antrenmana katilan güresçilere ikram etti.

Kaynak: İHA