83 Yasindaki Antrenör 58 Yildir Takimin Basinda

Ordu 1. Amatör Küme’de mücadele eden Esnafspor’un 58 yillik antrenörü 83 yasindaki Aziz Tokat, ilk günkü heyecanla gençlere futbolun inceliklerini ögretiyor.

Kentte, esnaflar tarafindan 1963 yilinda kurulan Esnafspor’da, 24 yasindan bu yana antrenörlük yapan Aziz Tokat, 83 yasinda olmasina ragmen futboldan ayrilamiyor. Simdiye kadar takimda çesitli basarilara imza atan Amatör B lisansli antrenör Aziz Tokat, Süper Lig basta olmak üzere 1. Lig ve diger profesyonel liglerde mücadele eden takimlarda oynayan çok sayida futbolcu ve kalecinin yetismesinde önemli rol üstlendi. Özellikle 1963-2000 yillari arasinda Ordu’da önemli bir ses getiren takim, yaklasik 40 profesyonel sporcuyu yetistirirken, milli takima da oyuncular gönderdi.

“Amacim sporcu yetistirmek”

Amacinin, Türk futboluna oyuncu yetistirmek oldugunu ifade eden Aziz Tokat, “Esnafspor 1961 yilinda faaliyete geçirdik, resmi olarak da 1963 yilinda kurduk. Kuruldugundan bu yana Esnafspor’un basindayim. Yaklasik 60 yil oldu ve halen devam ediyorum. Amacimiz Ordu ve Türk futboluna sporcu yetistirmek. Esnafspor Kulübü’nde çok yetenekli oyunculardan Orduspor, Besiktas, Galatasaray’a gitti, çok yetenekli sporcular vardi. Bunlar Esnafspor’dan bizim zamanimizda yetisti. Ancak eskisi gibi olmuyor, bir buçuk yildir virüs yüzünden çocuklari çalistiramadik. Allah izin verirse bu virüs kalkar ve Eylül ayindan itibaren yeniden idmanlara baslayacagiz” dedi.



Allah ömür verirse devam edecegim”

Yaklasik 40 profesyonel sporcuyu yetistirdigini ifade eden Tokat, “10’a yakin milli takima giden sporcularimiz var. Yasim müsaade ettigi ve Allah bana saglik verdigi sürece devam edecegim. Yeni bir yönetimle iyi bir takim kurmaya ugrasiyoruz. Biz Esnafspor’u 7 arkadas kurmustuk, vefat edenler oldu, birakanlar oldu. Ancak ben sporcu sevdigim için halen devam ediyorum. Çocuklari sevdigim için devam ediyorum. Ben her gün spor yapiyorum ve idmanlar yapiyorum” seklinde konustu.



Kartal Murat Tokat: “Ilk günkü heyecanla bize örnek oluyor”

Takimda, antrenörlük ve yöneticilik yapan Aziz hocanin oglu Kartal Murat Tokat ise dogdugu günden bu yana yesil sahalarin içerisinde oldugunu belirterek, “Antrenman ve maçlari izleyerek basladik. Aziz hocamiz, 82 yasinda ve 1963 yilindan bu yana görevi sürdürüyor. Ilk günkü gibi heyecani devam ediyor ve bize de örnek oluyor. Aziz hocamiz sagligi el verdigi sürece devam etmeyi düsünüyor. Artik torun gezdirmesini istiyoruz ancak o takimini birakmiyor. Çim sahalardan ayrilmiyor ve ayrilmayacaga da benziyor. Allah uzun ömürler versin, 10 yil daha yapmak istiyor” ifadelerini kullandi.

“Esnafspor, 1963 ile 2000 yillari arasinda Ordu futboluna damga vurmustur. Takim, 40’a yakin profesyonel oyuncu vermistir” diyen Kartal Murat Tokat, sunlari söyledi:

“Bunlarin içinde milli oyuncularimiz da vardir ancak 2000 yillarinda sonra maddi imkansizliklar ve çesitli nedenlerle takimda düsüs oldu. Simdi ise biz Alparslan arkadasimiz ile birlikte takimi eski gücünü kavusturmak için çalismalara basladik.”

Sporcular ise Aziz hocalari ile çalismanin kendilerini hem mutlu ettigini, hem de 60 yillik tecrübelerin kendilerine çok fazla deneyim kazandirdigini belirtti.

Kaynak: İHA