Milliler Çiçeklerle Karsilandi

Italya’daki 17. CMAS Paletli Yüzme Gençler Dünya Sampiyonasi’nda 2 altin, 1 gümüs ve 1 bronz madalya kazanan Türkiye Sualti Sporlari Federasyonu (TSSF) Paletli Yüzme Genç Milli Takimi dün gece yurda döndü. Sampiyon milliler, TSSF yetkilileri, Bahçesehir Belediyesi ve ailelerden olusan kalabalik bir topluluk tarafindan cosku ve tezahüratla karsilandi.

Italya’nin Lignano Sabbiadoro kentinde 15 Haziran - 18 Haziran tarihlerinde düzenlenen, 22 ülkenin katildigi 17. CMAS Paletli Yüzme Gençler Dünya Sampiyonasi’nda basarilara imza atan TSSF Paletli Yüzme Genç Milli Takimi kafilesi, dün gece yurda dönüsünde Atatürk Havalimani’nda coskuyla karsilandi. TSSF Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Arslan, TSSF Genel Sekreteri Hakan Aktaç, TSFF Spor Koordinatörü Irfan Kara, Bahçelievler Belediye Baskani Dr. Hakan Bahadir, Bahçelievler Belediyesi Spor Isleri Müdürü Sinan Aydin ve sporcu ailelerinden olusan karsilama heyeti, sporculari çiçeklerle karsiladi. 2 dünya sampiyonlugu, 1 dünya ikinciligi ve 1 dünya üçüncülügü kazanan ay-yildizli genç millilere, antrenörlerine ve teknik ekibe, yasattiklari gurur ve mutluluk için tesekkür edilerek sevinçleri paylasildi.

Su üstü, çift palet, dip ve tüp disiplinlerinde gerçeklestirilen 17. CMAS Paletli Yüzme Gençler Dünya Sampiyonasi’nda TSSF Paletli Yüzme Genç Milli Takimi, 4 madalya ile döndü. Kaan Kahraman 1 altin ve 1 gümüs madalyaya imza atarken, bayrak takimi dünya sampiyonlugu, Beril Ülker’den de dünya üçüncülügü geldi.

Sampiyonayi 4. sirada tamamladi

Türkiye, 2 altin, 1 gümüs ve 1 bronz madalya olmak üzere toplam 4 madalya alarak 22 ülke arasinda sampiyonayi 4. sirada tamamladi. Sampiyonanin en basarili ülkesi Rusya oldu. Rusya, 15 altin, 6 gümüs, 8 bronz olmak üzere 29 madalya kazandi.

TSSF Paletli Yüzme Genç Milli Takim Kadrosu

TSSF Paletli Yüzme Teknik Kurul Baskani Özgür Alemdar’in baskanlik, Esref Ayvaz, Resit Çevir, Bora Kaya ve Yasin Dönmez’in antrenörlük yaptigi Paletli Yüzme Genç Milli Takimi kafilesi, 10 kadin ve 8 erkek sporcuyla Italya’da Türkiye’yi temsil etti. Paletli Yüzme Genç Milli Takimi, kadinlarda Beril Ülker, Irmak Ertemel, Adasu Ramazanoglu, Defne Deniz Kizilirmak, Hazal Irem Ates, Zeynep Elbir, Azra Zeynep Ertunç, Selin Aksu, Beril Ceren Öztürk ve Ceren Güran’dan, erkeklerde Emir Yigit, Kaan Kahraman, Emir Turan, Kenan Efe Uçkan, Mert Avci, Yunus Ayvazoglu, Burak Kaplan ve Enes Erbil’den olusuyor.

TSSF Baskani Prof. Dr. Sahin Özen, “Italya’dan dört madalya ile yurda dönen, Paletli Yüzme Genç Milli Takimi’mizi kutluyorum. Sampiyonayi altin madalya ile baslayip, altin madalya ile bitirdiler. Gerçekten gögsümüz kabarttilar. Sporcularimiza, ailelerine, teknik ekibe ve antrenörlerine ne kadar tesekkür etsek azdir” dedi.

Kaynak: İHA