Milli Motosikletçi Deniz Öncü, Almanya'da Kaza Yaptigi Yarisi 16. Sirada Tamamladi

Milli motosikletçi Deniz Öncü, Uluslararasi Motosiklet Federasyonu (FIM) Moto3 Dünya Sampiyonasi'nin Almanya ayaginda, 11. cepten basladigi yarista kaza yaparak motosikletinden düstü, daha sonra yarisa dönen ay-yildizli sporcu yarisi 16. sirada tamamladi.

Türkiye Motosiklet Federasyonundan (TMF) yapilan açiklamaya göre, 17 yasindaki sporcu, FIM Moto3 Dünya Sampiyonasi'nin sekizinci ayaginda Almanya'nin Chemnitz sehrinde 3 bin 700 metre uzunluga sahip Sachsenring Pisti'nde yaristi.

Red Bull KTM Tech3 takiminin sporcusu Deniz Öncü, rakibi Romano Fenati'nin çarpmasi sonucu motosikletinden düsmekten kurtulamadi. Yarisa tekrar dönen Deniz Öncü, damali bayragi 16. sirada geçti.

Deniz Öncü, yarisin ardindan yaptigi açiklamada, "Hafta sonu bekledigim gibi geçmedi. Yarista yine ödül kürsüsü için mücadele etmeyi planlamistim ama ne yazik ki baska bir yarisçi bana çarpti. Söyleyecek çok seyim yok. Kendimi güçlü hissediyordum ve iyi bir yaris çikarabilecegime inaniyordum. Ama sonunda yaris disi kaldim ki bu çok yazik." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA