Milli Güresçi Riza Kayaalp Baba Olmanin Güzelligini Sampiyonluklara Benzetti

Milli güresçi Riza Kayaalp, çocuk sahibi olmanin sampiyonluklar kadar güzel oldugunu söyledi.

Babalar Günü nedeniyle Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin (TMOK) sosyal medya hesabina açiklamalar yapan Kayaalp, Avrupa sampiyonu olduktan sonra çocugunun yasadigi sevinçle ilgili konustu.

Sampiyona nedeniyle yaklasik 1 ay ailesinden uzak kalmasina ragmen bebeginin kendisini ekranda gördügü zaman gösterdigi sevinçle ilgili hislerini anlatan Kayaalp, "Çocugum olduktan sonra ilk kez büyük bir sampiyonaya katildim. Bu da Avrupa sampiyonasiydi. Olimpiyat öncesi olmasi ve rekorumu gelistirme yönünden benim için önemliydi. Evde bizi izleyen ikinci bir kisi oldu. O zaman 6,5 aylikti ve bu kadar tepki verecegini sanmiyordum. Madalya seremonisinden sonra doping testine girdim. Orada telefonumu açtim ve esim videoyu atti. Yavru bizi tanimis seviniyor. Yaklasik bir aydir görmemisti. Daha sonraki videolarda ben ekrana çiktiktan sonra epey sevindigini gördüm. Hep sampiyonluklar çok güzel derdim ama daha güzel bir sey varmis ve o da çocukmus." ifadelerini kullandi.

Çocuk sahibi olmanin çok özel bir duygu oldugundan bahseden Kayaalp, "Yillardir hep yegenlerimi, arkadaslarimin çocuklarini sevdim. Yillardir hep hayalimde kendi çocugumu sevmek vardi. Sükürler olsun 2020'nin 3 Eylül'ünde dünyaya geldi. Biz olimpiyat sonrasi dogmasini istemistik ama olimpiyatlar iptal oldu. Olimpiyat öncesi dogmus oldu. Farkli bir duyguymus, onu gördük. Kendi çocugunuzun olmasi insanin bu dünyadaki en büyük zaaflarindan biri olmus oluyor, onu da ögrendik. Su anda 9 aylik oldu ve neredeyse 6 ay yanindan ayri kaldim." seklinde konustu.

Kaynak: AA