Marc Marquez Zirveye Geri Döndü

Dünyanin önemli motor sporlari organizasyonlarindan biri olan MotoGP’de 2021 takviminin sekizinci yarisini Marc Marquez kazandi. Bu sonuçla, sakatligi sebebiyle kötü zamanlar geçiren Marquez’in, Kasim 2019’dan bu yana ilk zaferini elde etmis oldugu belirtildi. MotoGP’de gelecek yaris 27 Haziran’da Hollanda’da kosulacak.



Motor sporlarinin önemli organizasyonlarindan biri olan MotoGP’de 2021 takviminin sekizinci yarisini Repsol Honda takimi pilotu Marc Marquez kazandi. Bu sonuçla Red Bull sporcusu Marquez, 2019 yilindan bu yana ilk kez birincilige ulastigi belirtildi. Sakatliktan kurtulan Marquez, MotoGP takviminin sekizinci yarisi olan Sachsenring Pisti’nde bir geri dönüs hikayesine imza atti.

Yarisa besinci sirada baslayan Marquez önemli bir startla ikincilige yükseldi. Ilk turda liderlik kisa bir süreligine Aleix Espargaro ve Marquez arasinda gidip gelirken, Marquez viraj hamlesinin ardindan arayi açti. Yarisin geri kalan kisminda Marquez önemli bir performans göstererek liderligini sürdürdü. Marc Marquez’i bir diger Red Bull sporcusu Miguel Oliveira takip etti. Son tura girildiginde siralamada bir degisiklik olmadi ve Marc Marquez önemli bir geri dönüs hikayesine imza atarak, damali bayragin altindan birinci geçti. Red Bull KTM Factory Racing takimi pilotu Miguel Oliveira ise ikinci oldu. Marquez bu sonuçla Sachsenring’te 11. yaris galibiyetini de kazanmis oldu. Sezonunun dokuzuncu yarisi 27 Haziran’da Hollanda’da kosulacak.

Kaynak: İHA