Kocaelili Baspehlivan Erkan Ertan Güresemedigi Günlerde Su Altini Kesfetti

Salgin nedeniyle güreslere verilen arada Karamürsel Sualti Sporlari Kulübü Dernegi'nin daveti üzerine dalis sporuna baslayan baspehlivan Erkan Ertan, ileri seviye egitimi tamamlayarak TSSF CMAS 3 yildiz dalgiç oldu Erkan Ertan: 'Hem dalgiçlik hem pehlivanlik basta olmak üzere Karamürsel'de sporun tüm dallarini yapmaya, gençlere örnek olmaya çalisiyorum'.

TAHIR TURAN EROGLU - Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinin 10 yildir Kirkpinar'da baspehlivanlik mücadelesi veren tecrübeli güresçisi Erkan Ertan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle er meydanlarina ara verilen günlerde dalgiç oldu.

Salgin nedeniyle geçen yil verilen arada Kirkpinar'da güresemeyen Erkan Ertan (41), Karamürsel Sualti Sporlari Kulübü Dernegi (KARSAD) Baskani Zeki Sirinoglu'nun daveti üzerine dalis sporuna basladi

- "Ata sporumuzu en iyi sekilde temsil etmek için çalisiyoruz"

Ertan, AA muhabirine, gürese 9 yasinda minderde basladigini, 17 yasindan itibaren de güresin efsane ismi Karamürselli Ahmet Tasçi'nin yaninda yagli güresle devam ettigini aktardi.

Deste boylardan, baspehlivanliga kadar tüm boylarda dereceleri bulundugunu anlatan Ertan, su anda da Karamürsel Belediyesi Spor Kulübü güres takimini Kirkpinar'da temsil ettigini, yeni pehlivanlar yetistirdigini söyledi.

Salgin dolayisiyla geçen yil Kirkpinar'da güresemediklerini, bu sene organizasyon yapilacak gibi çalismalari sürdürdüklerini belirten Ertan, "Ata sporumuzu en iyi sekilde temsil etmek için çalismalarimiza devam ediyoruz. Kumluca güresleriyle bu yil güresler basladi. Kirkpinar'in da seyircisiz olarak güres tarihi alindi. Çiraklarimla çalismalarimizi devam ettiriyoruz, Karamürsel'i en iyi sekilde orada temsil edecegiz." diye konustu.

"Her pehlivanin hedefi, Kirkpinar baspehlivani olmaktir." diyen Ertan, "Allah'a sükürler olsun, bu hedefe ulastim. Sakatliklardan dolayi biraz geç çiktim, 31 yasinda baspehlivanlik kategorisinde mücadele etmeye basladim. Tabi ki Karamürsel'ime altin kemer getirmek isterdim. Ben altin kemeri alamadim ama insallah çiraklarima nasip olur." ifadelerini kullandi.

Salgin sürecinde daha çok bireysel antrenmanlarla formda kalmayi basardigini vurgulayan Ertan, 15 sporcusuyla Karamürsel Av. Levent Erdogan Er Meydani'nda hazirliklarini sürdürdügünü dile getirdi.

- "Sporun tüm dallarini yapmaya çalisiyorum"

Gürese verilen arada KARSAD'da dalis egitimi aldigina deginen Ertan, bir yandan da "Okumanin yasi yoktur" diyerek Trakya Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü'ne kaydoldugunu söyledi.

Dalis sporunu çok sevdigini dile getiren Ertan, sunlari kaydetti:

"KARSAD Baskani Zeki Sirinoglu'nun daveti üzerine dalmaya basladim, çok sevdim. Su anda da TSSF CMAS 3 yildiz, yani master, usta dalgiç seviyesine geldim. Hem dalgiçlik hem pehlivanlik basta olmak üzere Karamürsel'de sporun tüm dallarini yapmaya, gençlere örnek olmaya çalisiyorum. Su altina ilk daldigimda bir sey göremedim. Acemilik oldugundan dolayi emekliyordum açikçasi. Sonrasinda çabuk adapte oldum. Tüm dalgiçlari Karamürsel'e bekliyorum. Inönü Vapur batigimiz, otobüsümüz var."

Ertan, kablolu su kayagi sporuyla da ilgilendigini, firsat buldukça Izmit Gölkay Park'ta kablolu su kayagi yaptigini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA