Italya-Galler Maçinin Ardindan

Italya Milli Takim Teknik Direktörü Roberto Mancini: 'Bizim için simdi baska bir turnuva basliyor' Galler Milli Takim Teknik Direktörü Rob Page: 'Tur atlayarak önemli bir is yaptik. Oyuncularimla gurur duyuyorum simdi bir sonraki tura odaklanmamiz gerekir'

Italya Milli Takim Teknik Direktörü Roberto Mancini, 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi’nda (EURO 2020) bir üst tura yükselmeleriyle ilgili olarak, "Bizim için simdi baska bir turnuva basliyor." dedi.

EURO 2020 A Grubu’nda Italya’nin Galler’i 1-0 yendigi maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Mancini, gruptaki diger iki maça göre Galler karsisinda ilk 11’de 8 oyuncu degisikligi yaptigina dikkati çekti.

Italyan teknik adam, takimin oyunundan memnun oldugunu ifade ederek, ''Belki daha fazla gol atmamiz gerekiyordu. Oyuncularimi gerçekten çok iyiydi. Iyi defans yaptik ve kazandik." dedi.

A Grubu’nu lider tamamlayarak, son 16 turu mücadelesindeki maç için Ingiltere’nin baskenti Londra’daki Wembley Stadi'nin yolunu tutacaklari hatirlatilan Mancini, “Büyüleyici bir statta oynayacagiz. Bizim için simdi baska bir turnuva basliyor. Finale ulasmak için gerçekten iyi oynamaliyiz.” ifadelerini kullandi.

Basin toplantisina katilan Italyan milli oyuncu Federico Chiesa da, "Heyecanliyiz. Burada takim olarak birlikte mücadele etmekten mutluyuz. Bir sonraki turda rakibimiz kim olursa olsun elimizden geleni yapacagiz." dedi.

- Galler tur atladigi için mutlu

Italya’ya tek golle yenilen ancak ayni puanli Isviçre'nin averajla önünde yer alarak tur atlayan Galler'in teknik direktörü Rob Page de "Zorlu bir maç olacagini biliyorduk. Bir de üstüne 10 kisi kaldik. Daha da karisik hale geldi ama ikinci sirada oldugumuz ve tur atladigimiz için mutluyuz." degerlendirmesinde bulundu.

Page, devre arasinda Isviçre’nin Türkiye karsisinda 2-0 önde oldugunu haber aldiklarini buna karsin oyuncularinin motivasyonlarini korumasini saglamak için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Page, Bale’in Türkiye maçinda penalti kaçirdigini ancak o maçi 2-0 kazanmalarinin tur atlamalari için anlamli oldugunu dile getirirken, "Tur atlayarak önemli bir is yaptik. Oyuncularimla gurur duyuyorum simdi bir sonraki tura odaklanmamiz gerekir." yorumunu yapti.

Kaynak: AA