Isviçre-Türkiye Maçindan Notlar

A Milli Takim Teknik Direktörü Senol Günes, Galler ile oynanan maçtaki ilk 11'inde 3 degisiklik yapti Abdülkadir Ömür, Kerem Aktürkoglu ve sakatligi bulunan Umut Meras maç kadrosunda yer almadi.

2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi (EURO 2020) A Grubu üçüncü ve son maçinda Isviçre ile karsi karsiya gelen A Milli Takim'da teknik direktör Senol Günes, Galler ile oynanan müsabakaya göre ilk 11'de 1'i zorunlu 3 degisiklik yapti.

Senol Günes, Galler karsilasmasinda ilk 11'de sahaya çikan sakatligi bulunan Umut Meras'in yani sira Okay Yokuslu ve Kenan Karaman'in yerine, Isviçre maçinda Mert Müldür, Merih Demiral ve Irfan Can Kahveci'yi ilk 11'de sahaya sürdü.

Bakü Olimpiyat Stadi'ndaki önemli mücadelede ay-yildizli ekip sahaya, kalede Ugurcan Çakir, savunmada Zeki Çelik, Merih Demiral, Çaglar Söyüncü, Mert Müldür, orta sahada Kaan Ayhan, Ozan Tufan, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoglu ve Irfan Can Kahveci, forvette de Burak Yilmaz ilk 11'iyle sahaya çikti.

Milli takimin yedek kulübesinde ise Mert Günok, Altay Bayindir, Okay Yokuslu, Dorukhan Toköz, Kenan Karaman, Yusuf Yazici, Taylan Antalyali, Ozan Kabak, Enes Ünal, Ridvan Yilmaz, Orkun Kökçü ve Halil Dervisoglu yer aldi.

Abdülkadir Ömür, Kerem Aktürkoglu ve sakatligi bulunan Umut Meras ise maç kadrosunda yer almayan isimler oldu.

- Abdülkadir Ömür üç maçta da kadroya giremedi

A Milli Takimin 26 kisilik aday kadrosunda yer alan Abdülkadir Ömür, Italya ve Galler karsilasmalarinin ardindan Isviçre karsilasmasinin da maç kadrosunda yer almadi.

Abdülkadir üç maçin da kadrosuna giremeyen tek isim oldu.

Ay-yildizli ekipte Ridvan Yilmaz ise Isviçre karsilasmasinda yedekler arasinda yer alarak, ilk kez maç kadrosuna dahil edildi.

- A Milli Futbol takimina büyük destek

Türkiye ile Isviçre arasinda oynanan karsilasmada Bakü Olimpiyat Stadi'nin yaklasik 30 bin futbolsever tribünde yer aldi.

Tribünlerin çok büyük bölümünde Türk ve Azerbaycanli futbolseverler yer aldi. Türk ve Azerbaycan bayraklari yan yana sallandi.

- Bakan Kasapoglu da maçi izledi

Isviçre ile Türkiye arasinda Bakü Olimpiyat Stadi'nda oynanan karsilasmayi Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu da izledi.

Bakan Kasapoglu mücadeleyi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Baskani Nihat Özdemir ve TFF yönetim kurulu üyeleriyle birlikte takip etti.

- Maç öncesi tören yapildi

Türkiye-Isviçre karsilasmasi için Bakü Olimpiyat Stadi'nda kisa bir tören düzenlendi.

Saha zeminine Avrupa Sampiyonasi Kupasi'nin görselinin oldugu bir pankart serilirken, stat ekranlarinda da 1960'dan bugüne kadar kazanilan Avrupa sampiyonluklarinin görüntüleri yer aldi.

Kaynak: AA