Ilk Kez Katildigi Sampiyonada Türkiye Sampiyonu Oldu

Pamukkale Belediyespor’un aktif olan branslarindan halterde sporcular Bursa’da yapilan U 15 ve Yildizlar Türkiye Halter Sampiyonasi’ndan mutlu döndü.



Ilk kez boy gösteren Ali Osman Çinlar, koparmada 75 kilogram, silkmede 95 kilogram toplamda da 170 kilogram kaldirarak Türkiye Sampiyonu oldu.

Pamukkale Belediyesporlu halterciler Türkiye Halter Federasyonu’nun 2021 yili faaliyet programinda yer alan U 15 ve Yildizlar Türkiye Halter Sampiyonasi’na katildi.

17-19 Haziran 2021 tarihleri arasinda ülke genelinde 45 ilden 250’ye yakin sporcunun katilimi ile Bursa Yildirim Naim Süleymanoglu Spor Salonu’nda gerçeklesen müsabakalara Pamukkale Belediyespor’dan 2 sporcu yaristi. 96 kilogramda ilk kez mücadele eden U 15 kategori sporcusu Ali Osman Çinlar, koparmada 75 kilogram kaldirmayi basardi. Genç sporcu silkmede de 95 kilogram kaldirarak toplamda 170 kilograma ulasarak kategorisinde Türkiye Sampiyonu oldu. Yildizlar kategorisinde mücadele eden 67 kilogram sporcusu Fatih Çetin ise 17 sporcunun katildigi yarismalarda silkmede 95 kilogram, koparmada da 75 kilogram kaldirip toplamda 170 kilogram ile besinci oldu.

“Çok mutluyuz”

Pamukkale Belediyesporlu halterciler gözünü 6-10 Temmuz 2021 tarihlerinde yapilacak olan Gençler ve U 23 Türkiye Ferdi Halter Sampiyonasi’na çevirdi. Milli sporcu Mehmet Avcil U 23 kategorisinde 96 kilogramda yarisacak. Avcil, bu yilin Eylül ayinda Finlandiya’da yapilacak olan Geçler ve U 23 Avrupa Sampiyonasi öncesi milli takim seçmeleri niteligi tasiyan bu sampiyonaya iddiali hazirlaniyor.

Pamukkale Belediyespor Halter Antrenörü Ferhat Coskun, “Bursa’da yapilan Türkiye Sampiyonasi’nda iki sporcumuz ile mücadele verdik. Fatih Çetin ve Ali Osman Çinlar ilk kez böyle bir turnuvada yer aldi. Ali Osman Çinlar 96 kilogram kategorisinde çiktigi podyumda toplamda 170 kilogram kaldirarak Türkiye Sampiyonu oldu. Fatih Çetin ise yaptigi mücadele ile tecrübe kazandi. Bize her türlü destegi saglayan Pamukkale Belediyespor Onursal Baskani ve Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki’ye tesekkür ederim. Çalismalarimiza devam ederek diger sampiyonalardan dereceler almaya devam etmek istiyoruz” dedi.



“Sporcularimizi kutluyorum”

Pamukkale Belediye Spor Kulübü Onursal Baskani ve Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, ise bu hafta sonunda iki güzel haber aldiklarini ifade ederek, “Yalova’da yapilan Tekerlekli Sandalye Basketbol 3. Ligi maçlarinda mücadele eden takimimiz sampiyon olarak 2. Lig’e yükseldi. Bu bizi çok mutlu etti. Bunun yaninda Bursa’da yapilan halter sampiyonasinda mücadele eden sporcularimizdan da sampiyonluk haberi geldi. Genç sporcumuz Ali Osman Çinlar kategorisinde Türkiye Sampiyonu oldu. Kendilerini kutluyor, basarilarin devamini diliyorum. Pamukkale Belediye Spor Kulübü 10 bransta faaliyetlerine devam ederek birçok sporcuyu bünyesinde barindiriyor. Her geçen gün ulusal bazda elde edilen sonuçlar hepimizi mutlu etti. Bu basarilarda emegi geçen sporcularimizi, antrenörlerimizi ve yöneticilerimizi kutluyorum ” diye konustu.

Kaynak: İHA