Göbeklitepe Cup Tenis Turnuvasi Basladi

12 bin yillik geçmisiyle insanlik tarihine isik tutan, tarihin seyrini degistiren Göbeklitepe adina bu yil ikincisi düzenlenen Göbeklitepe Tenis Turnuvasi 130 sporcunun katilimiyla Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Tenis Dünyasi’nda basladi.

Ilk olarak 2019 yilinda yapilan ve 2020 yilinda korona virüs salgini nedeniyle ara verilen Göbeklitepe Tenis Turnuvasi bu yil alinan önlemler çerçevesinde yeniden yapildi. 19-26 Haziran Tarihleri arasinda Türkiye Tenis Federasyonu, Gençlik Spor Il Müdürlügü ile Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi isbirliginde tenis dünyasinda düzenlenen ve 8 gün boyunca sürecek olan Göbeklitepe Tenis Turnuvasi Büyükler Yaz Kupasi Türkiye Serisi’ne çesitli illerden toplamda 130 sporcu katiliyor.

Dereceye giren sporcular arasinda uluslararasi tenis turnuvalarinda ve milli takimda Türkiye’yi temsil edecek olan sporcular belirlenecek. Kiyasiya rekabetin yasandigi turnuvada dereceye girecek olan sporculara ödülleri Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Kasapoglu ile Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül’ün katilimiyla 26 Haziran’da düzenlenecek olan törenle verilmesi planlaniyor.

Turnuva ile ilgili bilgiler aktaran Sanliurfa Tenis Il Temsilcisi Cüneyt Ercan, “Büyükler kupasi Türkiye serisi bugün Sanliurfa’da start aldi. Turnuvada Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi, Türkiye Tenis Federasyonu’nun destekleriyle gerçeklesti. Turnuvada Türkiye geneli 20 kulübümüz bulunmaktadir. Turnuvaya desteklerinden dolayi Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskanimiz Zeynel Abidin Beyazgül’e tüm sporcular adina tesekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Tenis Federasyonu İçel Bölgesi Hakemi Ferdat Sara ise turnuvanin ilk gün karsilasmalarinin ardindan yaptigi degerlendirmede, "Sanliurfa’da yapilan Göbeklitepe Tenis Turnuvasi, büyükler yaz kupasi Türkiye serisi bu turnuva Türkiye’de bu turnuvadan dört ayri ilde daha yapiliyor. Sporcular turnuvada kiyasiya mücadele ediyorlar. 19 Haziran’da baslayan turnuva 26 Haziran’da tamamlanacak. Kizlarda Cuma günü finaller oynanarak 1’inci ve 2’nci olanlara kupalari verilecek. Cumartesi günü ise erkeklerde final karsilasmalari oynanacak ve kupalari verilecek. Ödül törenine herkesi simdiden davet ediyorum. Bu turnuvanin Sanliurfa’da yapilmasindan ve bu imkanlari bizlere sunan Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi’ne de tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA