Gençlerbirligi Asbaskani Muammer Akyüz Açiklamasi 'Saglam Ve Akilci Adimlarla Hedeflerimiz Mutlaka Yerine Getirilecektir'

Gençlerbirligi'nin basindan sorumlu asbaskani Muammer Akyüz, "Bu yönetim asla vizyonundan vazgeçmez. Saglam ve akilci adimlarla hedeflerimiz mutlaka yerine getirilecektir." dedi.

Akyüz, yaptigi açiklamada, teknik direktör Özcan Bizati'nin bir gazetede çikan röportajinda yeni sezon için Gençlerbirligi Baskani Niyazi Akdas ile gerçeklestirdigi görüsmeleri anlattigini belirterek, "Bu hocamizin kendi tercihidir, amacim onu elestirmek ya da anlattiklarina cevap vermek degil. Ancak röportajin tümü degerlendirildiginde, Gençlerbirligi yönetiminin hedefleri konusunda çok yanlis bir algi olusturacagi anlasilmaktadir." ifadelerini kullandi.

"Öncelikle hocamizin Ersun Yanal kadrosunda kulübümüzde çok yararli katkilari oldugunu söylemek isterim." degerlendirmesinde bulunan Akyüz, sunlari kaydetti:

"Teknik direktörlerin basarilari genelde kendi hanesine yazilir diger yardimci teknik kadrodan pek bahsedilmez. Ersun Yanal hocanin Gençlerbirligi'ndeki basarili döneminde Özcan Bizati'nin, Mesut Bakkal ile birlikte katkisinin çok büyük oldugunu, o dönemdeki bir yönetici olarak ifade etmezsem haksizlik yapmis olurum. Ancak bizim itirazimiz Gençlerbirligi'nin misyon ve vizyonunun röportajdan çikan algiyla uyusmadigindandir. Baskanimizin açiklamalari, devraldigimiz kulübün, mevcut durumundaki maddi ve idari yapisindaki bozukluklarin ortaya konulmasindan ibarettir. Bu yönetim, bunun arkasina siginarak asla vizyonundan vazgeçmez. Saglam ve akilci adimlarla hedeflerimiz mutlaka yerine getirilecektir."

Akyüz, Gençlerbirligi'nin Türkiye'de hiçbir kurumdan destek almadan varligini sürdürmüs, tesislerini tamamlamis ve "mükemmel" bir altyapi olusturmus tek kulüp oldugunun altini çizerek, "Daha önceki yillarda birakin ülke takimlarimizi, birçok Avrupa ülke takimlarindan tesislerimizi ve altyapimizi incelemeye gelen birçok yetkili olmustur. Özellikle o dönemlerde Türkiye'deki futbol takimlarinin birçogunda Gençlerbirligi altyapisindan yetismis oyuncular mevcuttu. Gençlerbirligi'nin en kisa sürede bu misyona dönecegine inaniyor ve planlamalarimizi o çerçevede yapiyoruz. Bu vizyon basta baskanimiz Niyazi Akdas olmak üzere tüm yönetimimizde mevcuttur. Gençlerbirligi taraftarlari ve sevenleri müsterih olsun ve kulüpleri ile gurur duymaya devam etsinler." görüslerini paylasti.

Kaynak: AA