Ergin Ataman ADF Gençlik Forumu'nda Gençlerin Sorularini Yanitladi

Anadolu Efes Basketbol Takimi Basantrenörü Ergin Ataman: 'En büyük formül, oyuncularinizla olusan samimiyet, soyunma odasinda oyuncularin birbirleriyle olan arkadasligi ve ancak birlikte olunmasi halinde hedeflere ulasilabilecegini onlara benimsetmeniz' 'Mesela zaman zaman maç kaybedip deplasman dönüsü gece saat 3’te yaptigimiz ceza antrenmanlari da oluyor'.

Anadolu Efes Basketbol Takimi Basantrenörü Ergin Ataman, iyi bir takim olmanin formülünün, "oyuncularla olusan samimiyet, soyunma odasinda oyuncularin birbirleriyle olan arkadasligi ve ancak birlikte olunmasi halinde büyük hedeflere ulasilabileceginin onlara benimsetilmesi" oldugunu belirtti.

Ataman, Anadolu Ajansinin "Global Iletisim Ortagi" oldugu Antalya Diplomasi Forumu (ADF) kapsaminda düzenlenen ADF Gençlik Forumu'nda Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ile birlikte gençlerin sorularina yanit verdi.

"En büyük formül, oyuncularinizla olusan samimiyet, soyunma odasinda oyuncularin birbirleriyle olan arkadasligi ve ancak birlikte olunmasi halinde hedeflere ulasilabilecegini onlara benimsetmeniz" diyen Ataman, takimda motivasyonu artirmak için çesitli etkinlikler ve antrenman sirasinda ve sonrasinda birtakim eglenceler de düzenlediklerini söyledi.

Bazen cezalarin da bunun bir parçasi oldugunu dile getiren Ataman, su ifadeleri kullandi:

"Mesela zaman zaman maç kaybedip deplasman dönüsü gece saat 3’te yaptigimiz ceza antrenmanlari da oluyor. Bunlar oyunculari hirpalamak için degil ama psikolojik bazi metotlarla onlari birbirlerine kenetlenmis sekilde uygulamaya çalisiyoruz. Takim olmadan istediginiz kadar iyi olun tek basiniza bir sey gerçeklestiremezsiniz. Bakin Sayin Disisleri Bakanimiz Mevlüt Çavusoglu arkasinda böyle bir ekip olmasa böyle bir organizasyon gerçeklestirilebilir mi? Hayir. Takimda da ayni sey geçerli."

Ataman, bunun en genç oyuncudan en yaslisina, masöründen doktoruna, yardimci antrenörüne kadar hep birlikte bir ekip çalismasi oldugunu vurgulayarak, "Örnegin biz maç hazirligini yaparken benim ekibim, oynayacagimiz takimin en az 3-4 tane maçini seyreder, onun analizini yapar, bana bir rapor halinde sunar. Ondan sonra ben onlarin verdigi rapor dogrultusunda kendim bir analiz yaparim ve ondan sonraki günde takimla toplanti yapip, 15-20 dakika boyunca onlara bu analizleri gösterir oyunculara bunlari empoze etmeye, yerlestirmeye çalisiriz. Onun için takim çalismasi çok önemli." degerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve ADF Gençlik Forumu’na beraber katildigi Disisleri Bakani Çavusoglu’na hitaben, üniversitelerde sporun daha da gelistirilmesi talebini dile getiren Ataman, genç takim oyuncularindan ve kendi çocuklarindan gördügü üzere, birçok gencin lise yillarinda egitim ya da spor diye bir ikilem içinde kaldigini ve çogu gencin egitimi seçtigini, diger yandan sporu seçenlerin ise egitimden mahrum kaldigini kaydetti.

Ataman, bir gencin "Basarili olmak için ne gerektigine" iliskin sorusuna, "En önemli sey disiplinli bir sekilde çalismak" yanitini verdi.

Hayalci hedefler koyulmamasi gerektigini vurgulayan Ataman, "Gerçekçi hedefler koyacaksiniz ve o koydugunuz hedefin pesinden gideceksiniz." ifadesini kullandi.

Basari için çabalamak, hiçbir zaman geri adim atmamak ve basarinin pesinden gitmek gerektigini söyleyen Ataman, Real Madrid’le yaptiklari iki maçi da 25’er sayi farkla kazanarak Madrid'e serilerde 2-0 önde gittiklerini fakat oradaki maçta son iki dakikaya 12 sayi önde girdikleri halde hata yaparak geri çekildiklerini ve bunun sonucunda maçin böyle bitmedigini ifade etti.

Ileride Fenerbahçe’den bir teklif gelmesi durumunda kabul edip etmeyecegi ile ilgili soruya da buna bir siyasetçi, bir diplomat gibi yanit verecegini kaydeden Ataman, "Ben gerçekleri konusan bir insanim. Sonuçta çok ciddi ve güzel bir rekabet var. Ben bugüne kadar Fenerbahçe disindaki takimlarla sampiyon oldum. Besiktas’la, Galatasaray’la ve simdi de Anadolu Efes’le hem Türkiye hem de Euro League sampiyonu oldum. Ister istemez bu rekabet için birtakim anlasmazliklar ve kan uyusmazliklari olabiliyor. Onun için ben hiçbir Fenerbahçe yönetiminin ilerde bana bu konuda teklif yapacagini düsünmüyorum." cevabini verdi.

Kaynak: AA