Erciyes'te 2021 Bisiklet Sezonu Eglenceli Oyunlar Ile Açildi

Türkiye’nin ilk ve tek downhill bisiklet parkurlarinin bulundugu Erciyes Bike Park’ta 2021 sezonu açildi. Eglenceli oyunlar ile açilan bisiklet parkurlari yaz boyunca kullanima açik olacak.

Kis mevsiminde kar sporlari ile ilgili çok çesitli aktivitelerin yapildigi Erciyes’te, dünya üzerinde yaz aylarinin vazgeçilmez sporlari arasinda bulunan dag bisikleti de popüler hale geldi. Kayseri Erciyes A.S tarafindan Türkiye’de ilk kez Erciyes Dagi’nda insa edilen ve farkli zorluk derecelerin de bisiklet parkurlarinin bulundugu Erciyes Bike Park her yil yüzlerce amatöre ve profesyonel sporculari agirliyor. Doownhill ve tüm dag bisikleti kullanicilari için essiz imkanlar sunan Erciyes, uluslararasi ve ulusal müsabakalara ev sahipligi yaparak ülkemize ilkleri kazandiriyor.

Her yastan bisiklet tutkunlarina hitap eden parkurlar hafta sonu düzenlenen bisiklet oyunlari etkinligi ile yeni sezonu açti. Erciyes Tekir bölgesinde gerçeklesen etkinlige 150 bisikletçi katildi.

Organizasyon kapsaminda bisikletler ile halat çekme, yokus tirmanma, yüksek atlama, tehlike köprüsü gibi çesitli oyunlar oynandi. Katilimcilar Erciyes’in zirvesinde eglenceli oyunlarin keyfini doyasiya çikardi. Etkinlikler kapsaminda düzenlenen yarismalarda derece elde eden sporculara madalyalari takdim edildi. Ayrica Türkiye Halat Çekme Federasyonu’nun gerçeklestirdigi turnuvada birinciligi ve kupayi Kayseri Erciyes A.S çalisanlari elde etti.

Organizasyon hakkinda bir açiklama yapan Kayseri Erciyes A.S. Yönetim Kurulu Baskani Dr. Murat Cahid Cingi, "Kayseri Erciyes A.S olarak Erciyes Dagi’ni yönetmeye basladigimiz günden itibaren dagimizdan dört mevsim istifade edebilmek için gayret gösteriyoruz. Bu çerçevede dag ve bisiklet sporlari için alanlar olusturduk. Avrupa’da çok yaygin olan downhill bisiklet disiplinini de Erciyes’te insa ettigimiz parkurlar ile ülkemize kazandirdik. Ilk kez bu alanda Uluslararasi Bisiklet Federasyonu’nun bünyesinde dag bisiklet Avrupa Kupalari, Türkiye Sampiyonalari yaptik. Hedefimiz Erciyes’i bisiklet sporunda dünya çapinda bir marka haline getirmekti. Simdiye kadar yapmis oldugumuz organizasyonlar ile basarili bir grafik çizdik. Türkiye’nin tek sürdürülebilir ve kullanilabilir bisiklet parkurlari Erciyes’te bulunuyor. Hafta sonu düzenlemis oldugumuz bisiklet açilis oyunlari ile 2021 yaz sezonuna merhaba dedik. Çok yogun bir katilimla gerçeklestirdigimiz etkinligimize bisiklet severler yogun bir teveccüh gösterdiler. Eglenceli oyunlar ile açtigimiz bisiklet parkimiz hafta içi ve hafta sonu Erciyes’e bisikleti ile gelen misafirlerimize hizmet verecek. Artik Erciyesimiz bisikletin merkezi haline geldi diyebiliriz" dedi

Kaynak: İHA