2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi

Ispanya: 1 Polonya: 1.

16. Avrupa Futbol Sampiyonasi (EURO 2020) E Grubu'nda Ispanya, Polonya ile 1-1 berabere kaldi.

Turnuva tarihinin en basarili takimlarindan ve ev sahiplerinden Ispanya, Polonya ile E Grubu ikinci maçinda Sevilla'daki La Cartuja Stadi'nda karsilasti.

Karsilasmaya hizli baslayan Ispanya'da Gerard Moreno'nun sag kanattan penalti noktasina dogru yaptigi yerden ortayi iyi takip eden Alvaro Morata, düzgün bir vurus yaparak topu aglara gönderdi ve 25. dakikada takimini 1-0 öne geçirdi. Pozisyon, ilk olarak ofsayt olarak degerlendirilmesine ragmen Video Yardimci Hakem (VAR) incelemesinin ardindan gol karari verildi.

Ataklarini siklastiran Polonya'da Karol Swiderski'nin 43. dakikada uzak mesafeden sert sutunda top direkten döndü. Dönen topu iyi takip eden Robert Lewandowski'nin sutunda ise kaleci Unai Simon mesin yuvarlagi kornere çeldi. Ilk yari, Ispanya'nin 1-0 üstünlügüyle sona erdi.

Ikinci devreye atak baslayan Polonya'da sag kanattan Kamil Jozwiak'in ortasina iyi yükselen Lewandowski, penalti noktasi üzerinden köseye giden bir kafa vurusuyla 54. dakikada topu aglara göndererek skoru 1-1'e getirdi.

Golün hemen sonrasinda Jakub Moder'in müdahalesiyle ceza sahasi içinde yerde kalan Gerard Moreno, VAR incelemesinin ardindan Ispanya'ya penalti kazandirdi. Topun basina geçen Moreno'nun penalti vurusunda mesin yuvarlak direkten döndü ve Ispanya, 57. dakikada yakaladigi bu gol firsatindan yararlanamadi.

Maçin kalan bölümünde Ferran Torres ve Morata ile net gol firsatlari yakalayan Ispanya, bu pozisyonlarda Polonya kalecisi Wojciech Szczesny'yi geçemedi ve mücadele 1-1 esitlikle sona erdi.

- Lewandowski rekor kirdi

Bayern Münihli yildiz oyuncu Lewandowski, milli formayla üç Avrupa sampiyonasinda (2012, 2016, 2021) aglari sarsan ilk Polonyali oyuncu unvanini elde etti.

Karsilasmanin 55. dakikasinda Mateusz Klich'in yerine oyuna giren Polonyali Kacper Kozlowski ise 17 yas 246 gün ile turnuva tarihinde forma giyen en genç oyuncu oldu.

Iki maç sonunda 2 puan toplayan Ispanya, E Grubu'nda üçüncü, ilk puanini kazanan Polonya ise dördüncü sirada yer aliyor.

Kaynak: AA