Yildirim'da Halter Rüzgari..

U15 ve Yildizlar Halter Türkiye Sampiyonasi, Bursa Yildirim Belediyesi Naim Süleymanoglu Spor Kompleksi Spor Salonunda rekor üstüne rekor kirildi.

Halter Federasyonunun 2021 yili faaliyetleri arasinda yer olan U15 ve Yildizlar Halter Türkiye Sampiyonasi, Bursa’nin Yildirim Belediyesine ait Naim Süleymanoglu Spor Kompleksi Spor Salonunda devam ediyor. Sampiyonaya 45 ilden 132 kadin ve 218 erkek olmak üzere toplam 350 sporcu katildi.

Özbekistan’da yapilan dünya halter sampiyonasinda Türkiye’ye 6 altin,6 gümüs ve 6 bronz madalya ile dönen halter milli takimi, Rusya’da yapilan büyükler halter sampiyonasinda ise 4 altin, 2 gümüs ve 11 bronz madalya ile ülkeye dönmüstü.

Tüm dünyayi oldu gibi Türkiye’de spor faaliyetlerini engelleyen korona virüs sürecine ragmen çalismalarin devam ettigini belirten Federasyon Baskani Tamer Taspinar, olimpiyatlar için 2 erkek ve bir bayan sporcu için kota alindigini belirterek, "Yurt disinda katildigimiz yarismalarda alinan sonuçlar ortada. Isteyince olmayacak hiçbir sey yok. Yeter ki; mücadele edelim. Inancimizi kaybetmeyelim. Federasyon olarak her zaman sporcularimizin yanindayiz. Olmaya da devam edecegiz. Halterde en büyük sorun karsimiza çikan doping konusunu da gündemimizden çikardik. Yani halter sporunda doping sifira indirilmistir” diye konustu.

4 gündür devam eden Türkiye gençler halter sampiyonasi bugün yapilacak yarismalarindan ardin, madalya töreni ile sona erecek.

Kaynak: İHA