Para Tekvandocu Hatice Sudem Yildirim, Milli Forma Hayaliyle Ter Döküyor

Türkiye üçüncülügü bulunan 16 yasindaki sporcu, Türkiye'yi uluslararasi organizasyonlarda temsil edebilme hayaliyle çalismalarini sürdürüyor Anne Rabia Yildirim:'En büyük hayalimiz, kizimizin down sendromlu bir birey olarak önce Türkiye'de sampiyon olmasi, dünya sampiyonalarinda ülkemizi temsil etmesi' 'Spor, bize umut ve isik oldu. Bundan sonra kizim evde oturmayacak, yasi ilerledigi zaman sporla hayatina devam edecek. Bu, onu her zaman hayatta tutacak' Tekvando antrenörü Ilker Karadeniz:'Biz mutlaka özel sporculari aramizda görmek istiyoruz. Bu sporcularimizin iyi ve dogru egitimi aldiklari takdirde sampiyonalarda Türk bayragini en yüksege çikaracaklarina eminiz'

ZEHRA TEKECI- Antalya'da yasayan ve 2 yil önce Ankara'da katildigi Para Tekvando Türkiye Sampiyonasi'nda poomse kategorisinde üçüncülük elde eden down sendromlu Hatice Sudem Yildirim, milli takim formasi giyecegi günlerin hayalini kuruyor.

Ailesiyle 2016 yilinda Kars'tan Antalya'ya tasinan Hatice Sudem Yildirim, özel egitim kurumlarinda aldigi egitimlerin yani sira spor faaliyetlerine olan ilgisiyle dikkati çekti.

Sik sik bisiklet, paten sürmek isteyen ve spor salonlarina ilgi gösteren 16 yasindaki Sudem'i ailesi tekvando kursuna yönlendirdi.

Annesi Rabia Yildirim'in büyük destek verdigi ve üç yildir azimle çalisan Sudem, ilk derecesini 10 Ocak 2019'da Türkiye üçüncüsü olarak elde etti. Sudem, simdilerde milli formayi giyebilmenin hayalini kuruyor.

- "Spor yapmayi çok seviyor, antrenmanlarina askla geliyor"

Anne Rabia Yildirim, AA muhabirine, tekvando sporunun Sudem'in gelisiminde çok önemli bir yeri oldugunu söyledi.

Bu sporun Sudem'e ve kendilerine umut oldugunu dile getiren Yildirim, "Antalya'ya tasindigimizda Sudem akademik olarak gelisim göstermiyordu. Nasil bir ilerleme katedecegimizi düsünüyorduk. Sonrasinda kizimin spor salonlarinin önünden geçerken dikkatle içeriye baktigini gördüm. Özellikle tekvando salonlarina askla bakiyordu. Biz de o aski harekete geçirmek istedik ve ilk adimi attik. Spor yapmayi çok seviyor, antrenmanlarina askla geliyor." seklinde konustu.

Yildirim, kizinin tekvando ile öz güveninin arttigini, hizli gelisim gösterdigini ve gelecegini bunun üzerine sekillendirmek istedigini belirtti.

- "Sudem, arti bir farkla 'Ben de hayatta varim' diyecek"

Antrenmanlarinda kizinin bir an olsun yanindan ayrilmayan Yildirim, sunlari kaydetti:

"Türkiye Tekvando Federasyonunun 2019 yilinda düzenledigi Para Tekvando Türkiye Sampiyonasi'nda poomse kategorisinde üçüncülük elde ettik ve bronz madalya aldik. En büyük hayalimiz, kizimizin down sendromlu birey olarak önce Türkiye'de sampiyon olmasi, dünya sampiyonalarinda ülkemizi temsil etmesi. Spor, bize umut ve isik oldu. Bundan sonra kizim evde oturmayacak, yasi ilerledigi zaman sporla hayatina devam edecek. Bu, onu her zaman hayatta tutacak. Sudem, arti bir farkla 'Ben de hayatta varim' diyecek. Ben olsam da olmasam da çocugumun sporla kendini gelistirecegini bilmek büyük bir mutluluk."

Yildirim, kizinin sporla ilgilendikçe sakinlestigini ve basarisiyla çevresine örnek oldugunu ifade etti.

- Arkadaslari da antrenmanlara katilmaya basladi

Antalya Gençlik ve Spor Kulübü Tekvando Antrenörü Ilker Karadeniz, Sudem'in tekvandoyu çok sevdigini, büyük özveri ve azimle çalistigini aktardi.

Tüm özel bireylerin spor yapmasini isteyen Karadeniz, "Okullarimizdaki duyarli egitmenlerimiz, il müdürlüklerimiz ve velilerimiz sayesinde spor branslarina yönlendirilen bu tarz çocuklarimiz, deneyimli antrenörler esliginde spor alanlarinda basari elde ediyor. Bu yönlendirmeler onlar için hem saglik açisindan hem sosyal anlamda çok önemli. Mutlaka özel sporculari aramizda görmek istiyoruz. Bu sporcularimizin, iyi ve dogru egitimi aldiklari takdirde sampiyonalarda Türk bayragini en yüksege çikaracaklarina eminiz. Sudem ile tanistigimizda, salonumuzda engelli ve down sendromlu bireyimiz yoktu. Simdi down sendromlu diger arkadaslar da antrenmanlarimiza katilmaya basladi." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA