Pamukkale Belediyespor 2. Lig'de

Tekerlekli Sandalye Basketbol 3. Lig’de mücadele eden Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi, 2020-2021 sezonunu mutlu tamamladi. Mavi-beyazli takim Bursa ve Yalova’da oynanan ligde çiktigi 10 maçin tamamini kazanarak namaglup sampiyon oldu.



Pamukkale Belediyespor, Tekerlekli Sandalye Basketbol 3.Lig’de sezonu sampiyon olarak bitirdi. 2020-2021 sezonu Bursa ve Yalova’da yapilan maçlarla tamamlandi. 16 takim 3 grupta mücadele ederken, Pamukkale Belediyespor oynadigi 5 maçi da kazanarak adini Play-off’a kalan 6 takim arasina yazdirdi. Mavi-beyazli takim 3 ekibin 2. Lig’e yükselecegi Play-off’taki ilk maçinda Erzurum Engelliler Spor Kulübü’nü 69-35 yenerken, ikinci maçta Mardin Kiziltepe Birligi’ni 65-51 maglup ederek yenilmezligini sürdürdü. Pamukkale Belediyespor, üçüncü maçinda Yesil Gönen’i 73-37 ve dördüncü karsilasmasinda da Zile Genç Engelliler’i 51-36 maglup ederek 2. Lig’e çikmayi garantiledi. Play-off birinciligi için son maçta Samsun Çarsamba ESK takimiyla mücadele eden mavi-beyazli takim rakibini 68-57 yenerek namaglup, Play-off sampiyonluguna ulasti. Maç sonunda Pamukkale Belediyesporlu sporcular ve teknik ekip sampiyonlukla ilgili duygularini dile getirdiler.

Pamukkale Belediye Baskan Yardimcisi ve Pamukkale Belediyespor Baskan Yardimcisi Ayhan Soyfidan, “Takimimizi verdigi mücadele ve elde ettigi sampiyonluk için kutluyorum. Bu sampiyonlugumuz hayirli olsun” diye konustu.

Takimin Antrenörü Erol Kayhan, “Biz bu sampiyonluga çok inandik. Ilk maçtan son maça kadar ayni azimle mücadele ettik. Kulübümüzün onursal baskani ve Pamukkale Belediye Baskanimiz Avni Örki’ye ve kulüp yöneticilerimize bize verdikleri sonsuz destek için tesekkür ederiz. Biz verdigimiz sözü tutup takimizi 2. Lig’e tasidik. Emek veren herkesin emegine saglik” dedi.



Ödül töreni düzenlendi

Zorlu mücadeleler sonunda Pamukkale Belediyespor takimi oynadigi tüm maçlari kazanarak 2. Lig biletini cebine koydu. Mavi-beyazli takim ile birlikte Samsun temsilcisi Çarsamba Engelliler Spor Kulübü ve Zile Engelliler Spor Kulübü 2. Lig’e çikan takimlar oldu. Yalova 90. Yil Spor Salonu’nda Tekerlekli Sandalye Basketbol 3. Lig Plaf-offlari’nin ödül töreni yapildi. Pamukkale Belediyespor’un sampiyonluk kupasi federasyon yetkilileri tarafindan verildi.

Mavi-beyazli sporcular ve yöneticiler büyük sevinç yasadi.

“Hayirli ugurlu olsun”

Pamukkale Belediyespor Onursal Baskani ve Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, tekerlekli sandalye basketbol takiminin büyük bir basariyi elde ettigini ifade ederek, “Engellilerimize verdigimiz önemin en büyük göstergesi bu takimimiz. Büyük özveriyle mücadele eden sporcularimiz bu sezonu sampiyonlukla tamamlama konusunda çok inançliydi. Çalismalarini ve planlarini hep bunun üzerine yaptilar. Yalova’da yapilan 10 maçin tamamini kazanan sporcularimiz adimizi 2. Lig’e yazdirdi. Basta sporcularimiz olmak üzere, teknik heyet ve yöneticilerimizi kutluyorum. 2. Lig hem ilçemize hem de Denizli’mize hayirli ugurlu olsun. Pamukkale Belediyespor ilçedeki gençlerimizin sporla bulusup büyük basarilara ulasacagi bin nokta haline gelecek. Biz her zaman sporuz ve sporcularin yaninda olmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA