Paletli Yüzmede Kaan Kahraman, Dünya Sampiyonu Oldu

Türkiye, 17. CMAS Paletli Yüzme Dünya Gençler Sampiyonasi'ni 2 altin, 1 gümüs ve 1 bronz madalya alarak tamamladi

17. CMAS Paletli Yüzme Dünya Gençler Sampiyonasi'nda milli sporcu Kaan Kahraman, 50 metre dip disiplininde dünya sampiyonu oldu.

Türkiye Sualti Sporlari Federasyonundan yapilan açiklamaya göre, daha önce 50 metre su üstünde gümüs madalya alan Kaan, bu kez 50 metre dip disiplininde yaristi.

Kaan 15.02 saniyelik derecesiyle bu kategoride dünya sampiyonu olarak altin madalyayi boynuna takti.

Kadinlar 50 metre dip disiplininde ise Beril Ülker, 16.96 saniyelik derecesiyle bronz madalya elde etti.

Kadinlar 4X100 metre su üstü bayrak yarisinda ise Irmak Ertemel, Zeynep Elbir, Defne Deniz Kizilirmak ve Beril Ülker'den olusan milli takim ise 4. oldu.

Türkiye, sampiyonayi 2 altin, 1 gümüs ve 1 bronz madalya alarak tamamladi. Türkiye, 22 ülke arasinda ise sampiyonayi 4. sirada bitirdi.

Türkiye Sualti Sporlari Federasyonu Baskani Sahin Öze, Italya'da önemli bir basari elde ettiklerini anlatarak, "Genç millilerimiz Kaan Kahraman ile dünya sampiyonlugu ve ikinciligine, bayrak takimimiz ile dünya sampiyonluguna, Beril Ülker ile dünya üçüncülügüne imza attik. Inanilmaz bir mutluluk ve heyecan içindeyiz. Ülkemiz adina gençlerimizle gurur duyuyoruz. Bizlere yasattiklari bu muhtesem mutluluk için sporcularimiza, teknik ekibe, antrenörlerimize, desteklerini esirgemeyen sporcu ailelerine tesekkür ediyorum. Genç millilerimizi Italya dönüsünde Istanbul Havalimani’nda coskuyla karsilayip, hepsini alkislayacagiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA