Muaythai Milli Takim Antrenörü, Sevdasini Asiladigi Kizini Sampiyonluklara Hazirliyor

Adana'da 14 yasindaki kizinin da antrenörlügünü yapan Hakan Sahade: 'Melisa çocukluktan beri spor salonunda büyüdü. Salonda büyüdügü için bizi de rol model alip bu sporu birakmadi. Devamli burada oldugu için bu sporu sevdi. Insallah Melisa da sporda daha ileri bir yere gelir, Avrupa, dünya sampiyonu olur, milli takimda ülkemizi temsil eder'

ÖMER FANSA - Adana'da küçük yasta babasinin yönlendirmesiyle Uzak Dogu sporlarina baslayan ve kendisini gelistirerek muaythai milli takim antrenörlügüne kadar yükselen Hakan Sahade, kendisini örnek alarak bu spora baslayan 14 yasindaki kizini sampiyonluklara hazirliyor.

Sahade, henüz 9 yasindayken babasinin Uzak Dogu sporlarina yönlendirmesiyle basladigi muaythaide çok sayida basariya imza atarak milli takim antrenörlügüne kadar yükseldi.

Bu süreçte diger Uzak Dogu sporlariyla da ilgilenen Sahade, 14 yasindaki kizi Melisa'yi da muaythaiye yönlendirdi.

Sahade, antrenörlügünü yaptigi kizini ulusal ve uluslararasi organizasyonlarda basarili sonuçlar alabilmesi için çalistiriyor.

Hakan Sahade, AA muhabirine, babasinin kung fu antrenörüne yönlendirmesiyle spora basladigini ve 35 yildir Uzak Dogu sporlari yaptigini söyledi.

Spor kariyerinde Avrupa sampiyonlugu dahil basarilarinin yani sira kick boks, muaythai ve boks antrenörü, muaythai, kick boks ve wushuda da milli takim antrenörü oldugunu ifade eden Sahade, "15 yildir milli takimda görev aliyorum. Kendi kulübümüzde 100'ün üzerinde sporcumuz var. 23 milli sporcum var. Avrupa, dünya dereceli sporcularimiz var. Her yil basarili sporcular çikardigimiz için 'altin antrenörlük' ödülünü aldim. Her geçen gün kendimizi gelistiriyoruz. Her yil dünya ve Avrupa dereceli sporcular çikartiyorum." diye konustu.

- "Melisa çocukluktan beri spor salonunda büyüdü"

Sahade, esinin de milli takim antrenörü oldugunu, 5, 10 ve 14 yaslarindaki 3 kizinin da sporla ilgilendigini anlatti.

Kizlarindan Adana'da dereceleri olan 14 yasindaki Melisa'nin ulusal ve uluslararasi sampiyonalara katilmak için hazirliklarini sürdürdügünü aktaran Sahade, sunlari kaydetti:

"Melisa çocukluktan beri spor salonunda büyüdü. Salonda büyüdügü için bizi de rol model alip bu sporu birakmadi. Devamli burada oldugu için bu sporu sevdi. Insallah Melisa da sporda daha ileri bir yere gelir, Avrupa, dünya sampiyonu olur, milli takimda ülkemizi temsil eder. Çocuklari bebeklikten beri maçlara götürdük. Kizim 1 yasindaydi, Nevsehir'e maçima götürdüm. Maçlari, antrenmanlari, turnuvalari bizden gördügü için bir nevi armut dibine düstü."

Sahade, salonda sporculari ile ailesine ayni mesafede durmasi gerektigini belirterek, "Çünkü bu benim durusum, çizgim. Eger onlara farkli muamele yaparsam sporcularima olan çizgimin de kaybolacagini düsünüyorum. Tabii orada içim böyle bir ciz ediyor." ifadelerini kullandi.

Melisa Sahade de bu sporda basariya ulasmak için günde çift antrenman yaptigini dile getirdi.

Babasi ile çalisirken güzel duygular yasadigini anlatan Melisa, "Bazen rakip olarak maç yaptigimiz oluyor. Hem egleniyorum hem bir rekabet oluyor. Babam, isi geregi bütün ögrencilerine ve bana karsi disiplinli." diye konustu.

Kaynak: AA